anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Doar 600 de ieşeni şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul burselor organizate de AJOFM

GALERIE
bursa locurilor de munca6
 • bursa locurilor de munca6
- +

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) se laudă că a ajutat peste 9.300 de persoane să se angajeze în 2014. Aproximativ 600 de persoane dintre acestea au prins un post în urma celor două burse de locuri de muncă organizate de instituţia amintită.

“În anul 2014 numărul persoanelor ocupate prin intermediul burselor locurilor de muncă a reprezentat 6,15 % din totalul persoanelor ocupate prin medierea muncii”, se arată în raportul anual întocmit de conducerea AJOFM Iaşi. Astfel, în urma evaluării la o lună distanţă de data organizării acestor evenimente, situaţia se prezenta în felul următor: 401 persoane şi-au găsit serviciu ca urmare a participării la Bursa generală a locurilor de muncă din data de 11 aprilie 2014, iar alte 174 de persoane au intrat în „câmpul muncii” graţie Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată de AJOFM pe data de 26 septembrie 2014. „Din totalul celor 1.520 participanţi la bursă, 1.140 au fost absolvenţi. Dintre aceştia, au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă 914 absolvenţi, din care 174 au fost şi încadraţi”, a precizat conducerea AJOFM Iaşi.

Pe de altă parte, consilierii instituţiei s-au mişcat mult mai bine în propriul „fief” din Târgu Cucu. Prin acordarea serviciilor de mediere s-a realizat ocuparea a 9.341 persoane, din care aproape 60% au fost încadrate cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, se arată în acelaşi raport dat publicităţii ieri. „Şomajul în rândul persoanelor cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale continuă să constituie una din problemele pieţei forţei de muncă şi este în atenţia serviciului public de ocupare. În anul 2014 au fost încadrate în muncă 2.653 persoane cu vârsta de peste 45 ani şi 385 şomeri unici întreţinători de familie monoparentală, din care 612 persoane prin acordarea de subvenţii angajatorilor care încadrează persoane din aceste categorii. De asemenea, au fost încadrate, cu subvenţionarea locului de muncă, un număr de 11 persoane care mai au 5 ani până la pensie”, a punctat conducerea instituţiei. Anul trecut, 24 milioane de lei a cheltuit AJOFM Iaşi pentru probleme ce ţin de asistenţă socială, aproximativ 16,5 milioane de lei reprezentând indemnizaţii de şomaj.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.