Doar elevii din anii terminali merg de azi la școală în Iași. Orașul, în scenariul galben
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Doar elevii din anii terminali merg de azi la școală în Iași. Orașul, în scenariul galben

GALERIE
scoala masuri
  • scoala masuri
- +

De astăzi, începe oficial şcoala în judeţul Iaşi, conform scenariilor aprobate de Prefectură, la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ.

După metodologia stabilită de Ministerul Educaţiei Naţionale, sub rata de un caz de COVID-19 la mia de locuitori în ultima lună a fost stabilit scenariul verde, în care toată lumea merge la şcoală. Dacă numărul de cazuri variază între 1 şi 3/1.000 de locuitori se va merge pe scenariul galben, cum este şi cazul în bună parte din judeţul Iaşi: la şcoală vin doar preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi cei din ani terminali. În situaţii cu rata de infectare peste 3 la mie, la şcoală vor merge doar preşcolarii şi elevii din învăţământ primar, restul cursurilor făcându-se online.

Conform informaţiilor furnizate vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cele 71 de unităţi şcolare cu personalitate juridică din municipiul Iaşi vor începe semestrul al II-lea în scenariul galben.

„Iaşul va începe şcoala începând de luni în scenariul galben, motivat şi de indicele de infectare, care este mai mare decât 1, conform Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi cel al Sănătăţii. Cele două ministere au stabilit ca pragul peste 1 la mia de locuitori să ne introducă în scenariul galben“, a declarat Mihai Chirica vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

În mod concret, sunt 31.205 elevi care se prezintă la ore, dintre care 9.291 de preşcolari, 15.046 de elevi din clasele 0-4, 2.619 de clasa a VIII-a şi 4.319 elevi de clasele a XII-a şi a XIII-a. Ei au la dispoziţie 1.530.000 de măşti achiziţionate de către Primăria Iaşi, în timp ce Ministerul Educaţiei a trimis 530.000 de măşti pentru întreg judeţul.

Primarul Mihai Chirica a mai afirmat că au fost distribuite şi cele 3.000 de tablete achiziţionate de către Primăria Iaşi, tablete cu o cartelă cu acces la internet şi abonament pentru o perioadă de 2 ani.

De asemenea, potrivit edilului, au fost achiziţionaţi şi distribuiţi dezinfectanţi, atât pentru pardoseli, dar şi pentru mâini, dar şi alte materiale necesare funcţionării şcolilor.

Reprezentanţii ISJ au punctat la finalul săptămânii trecute că şcolile din judeţ au început pregătirile pentru începerea celui de-al doilea semestru încă de acum două săptămâni, chiar dacă scenariile de funcţionare au fost stabilite vineri seara pentru fiecare localitate în parte.

Conform ultimelor rate de incidenţă, toate oraşele din Iaşi, mai puţin Iaşul, se află în scenariul verde, cu rata de incidenţă de sub 1/1.000, Iaşul are 1.46, doar în Valea Lupului fiind în continuare scenariul roşu activ, fiind o rată de infecţie de peste 4 la mie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.