Doar opt şcoli din judeţ vor fi în scenariul roşu, de miercuri, când încep orele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Doar opt şcoli din judeţ vor fi în scenariul roşu, de miercuri, când încep orele

GALERIE
scoli, scenariu rosu
  • scoli, scenariu rosu
- +

Elevii din toată ţara vor reveni la şcoală pentru trei zile, de miercuri până vineri, însă situaţia epidemiologică arată mult mai bine faţă de momentul în care au intrat în vacanţa prelungită de Paşte. 

În Iaşi, doar 8 şcoli îşi vor redeschide porţile în perioada 5-7 mai în scenariul roşu, conform hotărârii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În mod concret, în cele opt şcoli participarea zilnică la ore va fi permisă doar preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. În 333 de unităţi de învăţământ din Iaşi se continuă orele în scenariul galben, cu aceleaşi restricţii ca în cel roşu, iar 308 de şcoli vor fi în scenariul verde: participă toţi preşcolarii şi elevii la ore, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

De altfel, la nivelul judeţului Iaşi, din rândul celor 98 de oraşe şi comune, 64 sunt în scenariul verde, 31 în cel galben şi trei în scenariul roşu. Doar în Costeşti, Oţeleni şi Tansa incidenţa cazurilor de COVID-19 a rămas mai mare de 3/1.000 locuitori. Reamintim că toţi elevii din învăţământul special vor veni la ore, cu prezenţă fizică, indiferent de incidenţa cazurilor de COVID-19, atâta timp cât localitatea nu este în carantină. „Conform Ordinului nr. 3.558 din 29.03. 2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului şcolar 2020 – 2021, elevii claselor a VIII-a , a XII-a şi a XIII-a au vacanţă în perioada 30 aprilie – 9 mai 2021 şi revin la cursuri luni, 10 mai 2021, iar grupele de grădiniţă şi elevii celorlalte clase au vacanţă în perioada 2 aprilie - 4 mai 2021 şi revin la cursuri miercuri, 05 mai 2021”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.