Doar şapte primării din județul Iași au finalizat amenajamentul pastoral
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Doar şapte primării din județul Iași au finalizat amenajamentul pastoral

GALERIE
Tina-Noutăți-pe-pășune
  • Tina-Noutăți-pe-pășune
- +

Deşi le obligă legea, primăriile din judeţul Iaşi nu se grăbesc deloc atunci când vine vorba de raportarea suprafeţelor de păşune şi fâneţe. 

Din 98 de primării, câte există în judeţul nostru, doar şapte au finalizat şi raportat datele: Scânteia, Tomeşti, Ruginoasa, Costuleni, Bivolari, Şcheia şi Drăguşeni, restul, printre care se numără şi primăria municipiului Iaşi, au la dispoziţie termenul de 31 decembrie. Există însă şi un număr de 14 comune care încă nu au semnat contractul cu Direcţia Judeţeană pentru Agricultură, cea care trebuie să realizeze aceste amenajamente. Acestea se fac odată la 10 ani iar acum este pentru prima dată când se realizează de la Revoluţie. Aceste conţin lucrări de întreţinere şi fertilizare pe care utilizatorii de păşune trebuie să le respecte. Spre exemplu, dacă terenul este fertil, se face reînsămânţare, dacă sunt alunecări de teren se face împădurire sau lucrări de ameliorare. Una dintre problemele cu care se confruntă cei de al DAJ este faptul s-au schimbat categoriile de folosinţă iar ce e pe hârtie nu corespunde cu ce este pe câmp. De exemplu, dacă un sătean a avut teren agricol şi a pus viţă de vie, sau pe acte are trecută pădure dar în realitate cultivă grâu, aceste schimbări trebuie anunţate, deoarece Direcţia dă un aviz pentru schimbare de categorie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.