Primăria, condamnată să plătească 9000 de lei pentru o groapă de pe strada Vicol
Iesenii platesc de doua ori indolenta Primariei. Soferii care-si rup masinile în gropile de pe (...)
citeste totjoi, 25.02.2021
Un medic chirurg din Iaşi este cercetat de către procurori pentru că a măsluit acte în scopul obţinerii unor credite bancare. Acesta ar fi făcut falsuri pentru a accesa împrumuturi de la zece bănci din Iaşi, folosindu-se de numele unor notari din municipiu. Chiar dacă pare ieşit din comun pentru un doctor, el s-a încumetat să falsifice contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile pentru a dovedi băncilor că poate garanta pentru credite. A reuşit să ducă de nas pe funcţionarii de la câteva bănci. Poliţiştii au făcut cercetări în acest dosar încă de anul trecut, iar procurorii i-au percheziţionat luni la amiază cabinetul şi vila imensă din Tomeşti. Contactat telefonic de reporterii Ziarului de Iaşi, acesta a fost pe punctul de a începe să plângă, rugându-i să păstreze tăcerea.
Medicul chirurg Lucian Gheorghiţă Farmatu, de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, are zeci de procese cu fosta soţie şi sora acesteia, mărul discordiei fiind vila imensă a acestuia din localitatea Tomeşti, construită cu ajutorul celor două femei. După ce a divorţat de soţie în urmă cu câţiva ani, doctorul a fost pe punctul de a fi executat de fosta nevastă şi cumnată, dar a reuşit să oprească procedura de vânzare oferindu-le bani cash, pentru a renunţa la pretenţii. Se pare că medicul a apelat la soluţii neortodoxe pentru a face rost de bani. În acest sens este bănuit de către poliţişti şi procurori că ar fi falsificat contracte de vânzare-cumpărare pentru a obţine credite de la zece bănci. Poliţiştii de la Secţia 4 Poliţie au primit anul trecut o plângere de la un notar privind un contract de vânzare fals. „Am primit o cerere de la Banca Carpatica, la mijlocul anului trecut, dar şi de la poliţiştii Secţiei 4 Tătăraşi, privind un contract de vânzare-cumpărare care ar fi fost încheiat la mine. Acesta era un fals, nu a fost încheiat la mine. Pur şi simplu era folosit antetul notarului Armaşu, cu care lucrasem vreo câţiva ani, dar s-a mutat în alt oraş. Contractul presupunea o vânzare fictivă. A fost purtată corespondenţa cu poliţiştii pe această temă de cei de la cabinetul meu. Contractul era folosit pentru obţinerea unor credite, din câte am înţeles“, a spus notarul Ştefan Coste.
Dosarul în care este cercetat medicul Farmatu este stufos şi are multe volume. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul de cercetare ar fi fost început prin august 2013. Farmatu este cercetat pentru înşelăciune şi uz de fals, iar luni, procurorii şi poliţiştii de la Secţia 4 Tătăraşi au căutat probe în cabinetul şi casa acestuia. Mai întâi au descins la vila din Tomeşti de unde au ridicat documente, printre care şi foi de observaţie din spital care nu ar fi trebuit să părăsească instituţia. Apoi, conform unor surse de la Pneumo, anchetatorii au percheziţionat biroul de la spital de unde au luat un stick şi o adeverinţă de salariat. De altfel, în ultima vreme, la spital ar fi venit mai multe adrese de la bănci unde doctorul s-ar fi împrumutat. Trebuie remarcat faptul că venitul unui medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie este mai mare decât al unuia dintr-un spital obişnuit, deoarece primul încasează sporuri consistente din cauza condiţiilor periculoase.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, medicul ar fi făcut falsurile cu mâna lui, încercând să păcălească angajaţii de la zece bănci, printre care şi Carpatica. El a reuşit să ducă în eroare numai o parte dintre acestea, deoarece angajaţii unei bănci şi-au dat seama că este ceva necurat la mijloc. Totuşi, doctorul ar fi reuşit să bage în buzunare peste 70.000 de lei. Medicul a izbutit această „performanţă“ întocmind contracte de vânzare-cumpărare fictive care ar fi fost încheiate la mai multe cabinete notariale din oraş, printre care şi cel aparţinând lui Ştefan Coste. Contactat telefonic de reporterii Ziarului de Iaşi, chirurgul Lucian Farmatu a ţinut să precizeze că este vorba despre viaţa sa personală. „Vă rog să nu scrieţi nimic despre mine deoarece este viaţa mea privată. Dacă nu este o comandă pentru a-mi face rău, vă rog să-mi respectaţi viaţa privată“, a spus acesta foarte emoţionat. Reprezentanţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie au precizat că ancheta are legătură doar cu viaţa particulară a medicului Farmatu. „Ţinem să precizăm că în anchetă nu este implicat spitalul“, a spus Mihaela Cănănău, purtătorul de cuvânt al spitalului.
În prezent, Farmatu locuieşte în vila sa din Tomeşti, împreună cu noua consoartă, după ce a divorţat în urmă cu câţiva ani. Între medicul Farmatu şi fosta soţie şi sora acesteia au existat mai multe procese în aceşti ani, şi plângeri chiar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Fosta cumnată şi-a vândut apartamentul pentru ca medicul să construiască vila. „Am contribuit cu bani la acea vilă, apoi a început să se comporte violent atât cu mine, cât şi cu sora mea. Apoi l-am dat în judecată să-mi recuperez banii pe care i-am dat, deoarece mi-a spus că nu vrea să locuiesc în casa lui, ci într-o anexă din chirpici, ridicată lângă vilă. Am reuşit să câştig procesul cu el, apoi, când am început procedura de executare silită, imobilul fiind scos la vânzare, a spus că ne dă bani, ca să nu vândă casa. Mai are să-mi dea 30.000 de lei“, a spus cumnata medicului. Potrivit publicaţiei de vânzare de la executorul judecătoresc care a scos la vânzare vila din Tomeşti, în august 2012, imobilul valora 360.000 de lei. Acesta fusese ipotecat în favoarea băncii ABN Amro Bank încă din 2008. La momentul respectiv, executorul a scos la vânzare o suprafaţă de 750 de metri pătraţi reprezentând teren aferent construcţiei. (Andrei DÎSCĂ, Loredana VASILICĂ)
Cuvinte cheie: + medicul chirurg Lucian Gheorghita Farmatu
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că la Iaşi vor sosi 22.000 doze AstraZeneca
Jocuri istețe pentru copii fericiți, la Happy Color în Iulius Mall Iași
„Sărbătoarea Primăverii” s-a instalat în Palas, cu mii de mărțișoare
Guvernul promite 1% pentru cercetare în 2024. Realitatea: de șase ori mai puțin
Profitul Romgaz a urcat anul trecut cu 15% până la nivelul de 1,25 miliarde lei
Raed Arafat, atac dur la fondatoarele „Dăruiește Viața“: „Am tolerat până acum veninul lor“
În România, vaccinul anti-COVID oferă protecție de 99,45%, mai mare decât în Israel
Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu aproape 12.000 de contaminări la peste 2,4 milioane
Gigantul care cumpără o companie la fiecare trei - patru săptămâni
Jeep ar putea renunța la denumirea Cherokee după mai bine de 45 de ani
Documentarul „Construit pentru Marte: Roverul Perseverance”, premieră la National Geographic
IATA vrea să lanseze la sfârșitul lui martie un permis de călătorie cu avionul
AstraZeneca neagă orice întârziere în livrarea vaccinului său împotriva covid-19 în UE
Șeful Poștei: Zona de curierat este punctul în care trebuie să ne dezvoltăm foarte mult
În ce hal arată SUV-ul de lux cu care Tiger Woods a avut accident
Un autoturism “Şcoală” s-a ciocnit pe podul din Cicoare de un Logan MCV
Drogurile care tratează probleme de sănătate: canabis, LSD, ketamină
Pas important pentru acordarea spijinului financiar destinat sectorului HoReCa
Cum îți dai seama cât de valoroasă este o pictură. Caracteristici de care se ține cont
Muzica grupului Daft Punk, creştere uriaşă a accesărilor online după anunţul despărţirii
Cola are dezavantaje, dar și beneficii: poate fi folosită pe post de medicament
Titlul următorului film „Spider-Man” a fost anunţat. Va fi lansat pe 17 decembrie 2021
Tatăl portarilor Alisson şi Muriel Becker a fost găsit înecat într-un lac
Suedia înăspreşte restricţiile legate de coronavirus, pentru a evita un al treilea val de pandemie
Ionuţ Nasleu, fostul director de la Pieţe Timişoara, a fost reţinut. A şantajat doi jurnalişti
Lipsa de semiconductori la nivel mondial a ajuns să-l îngrijoreze până şi pe Joe Biden
VIDEO: Cinci maşini au fost implicate într-un grav accident pe “şoseaua morţii”
Fauci: Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite timp de până la nouă luni de la infectare
VIDEO-FOTO: Trafic îngreunat în Păcurari! Accident între un Volkswagen Passat și un Renault Megane
Primăria, condamnată să plătească 9000 de lei pentru o groapă de pe strada Vicol
30% mai multe decese în toamnă, la Iași: o treime de COVID, restul de alte boli
Sub acoperire: "Iuda" a ajutat la condamnarea a doi soți traficanți de droguri
Spitalul mobil: "Fiţi, fraţilor, animale politice şi faceţi investiţia asta să funcţioneze!"
"Dezmățul" de la Școala de Arte, luat la bani mărunți. Este trimis corpul de control
O apariție bruscă în planul de investiții: spital nou la Iași - Boli Respiratorii
Oficiul de Cadastru şi o firmă de lichidare s-au judecat doi ani pentru o taxă de 100 de lei
Consilierii PSD aruncă săgeţi spre executivul Primăriei. ”Noi analizăm în orb”
Un individ prins cu ţigări, votcă şi coniac a încasat doi ani de închisoare cu executare
Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!
A apărut un organism consultativ în Sănătate care ar purta grija pacientului
Medicamentul Euthyrox, importat prin ordin de ministru. Care vor fi prețurile
Două dosare penale din cauza unui moped împrumutat de la un prieten
Cosmin PAȘCAIaşul îşi merită echipa de fotbal |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Codrin Liviu CUȚITARUImpersonare |
George ŢURCĂNAŞUReţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III) |
Bogdan ILIESCUInsuportabila greutate a fiinţării |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.