Doctor în credite false: Chirurg acuzat că a măsluit acte pentru a obține credite
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Doctor în credite false: Chirurg acuzat că a măsluit acte pentru a obține credite

GALERIE
vila tomesti
  • vila tomesti
- +

Un medic chirurg din Iaşi este cercetat de către procurori pentru că a măsluit acte în scopul obţinerii unor credite bancare. Acesta ar fi făcut falsuri pentru a accesa împrumuturi de la zece bănci din Iaşi, folosindu-se de numele unor notari din municipiu. Chiar dacă pare ieşit din comun pentru un doctor, el s-a încumetat să falsifice contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile pentru a dovedi băncilor că poate garanta pentru credite. A reuşit să ducă de nas pe funcţionarii de la câteva bănci. Poliţiştii au făcut cercetări în acest dosar încă de anul trecut, iar procurorii i-au percheziţionat luni la amiază cabinetul şi vila imensă din Tomeşti. Contactat telefonic de reporterii Ziarului de Iaşi, acesta a fost pe punctul de a începe să plângă, rugându-i să păstreze tăcerea.

Medicul chirurg Lucian Gheorghiţă Far­ma­tu, de la Spitalul Clinic de Pneumo­fti­ziologie, are zeci de procese cu fosta soţie şi sora acesteia, mărul discordiei fiind vila imensă a acestuia din localitatea Tomeşti, construită cu ajutorul celor două femei. După ce a divorţat de soţie în urmă cu câţiva ani, doctorul a fost pe punctul de a fi executat de fosta nevastă şi cumnată, dar a reuşit să oprească procedura de vânzare oferindu-le bani cash, pentru a renunţa la pretenţii. Se pare că medicul a apelat la soluţii neortodoxe pentru a face rost de bani. În acest sens este bănuit de către poliţişti şi procurori că ar fi falsificat contracte de vânzare-cumpărare pentru a obţine credite de la zece bănci. Poliţiştii de la Secţia 4 Poliţie au primit anul trecut o plângere de la un notar privind un contract de vânzare fals. „Am primit o cerere de la Banca Carpatica, la mijlocul anului trecut, dar şi de la poliţiştii Secţiei 4 Tătăraşi, privind un contract de vânzare-cumpărare care ar fi fost încheiat la mine. Acesta era un fals, nu a fost încheiat la mine. Pur şi simplu era folosit antetul nota­rului Armaşu, cu care lucrasem vreo câţiva ani, dar s-a mutat în alt oraş. Contractul presupunea o vânzare fictivă. A fost purtată corespondenţa cu poliţiştii pe această temă de cei de la cabinetul meu. Contractul era folosit pentru obţinerea unor credite, din câte am înţeles“, a spus notarul Ştefan Coste.

Vila de la Tomeşti a fost disputată cu fosta soţie şi sora acesteia

„Vă rog să nu scrieţi nimic despre mine deoarece este viaţa mea privată“

Dosarul în care este cercetat medicul Farmatu este stufos şi are multe volume. Po­trivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul de cercetare ar fi fost început prin august 2013. Farmatu este cercetat pentru înşelăciune şi uz de fals, iar luni, procurorii şi poliţiştii de la Secţia 4 Tătăraşi au căutat probe în cabinetul şi casa acestuia. Mai întâi au descins la vila din Tomeşti de unde au ridicat documente, printre care şi foi de observaţie din spital care nu ar fi trebuit să părăsească instituţia. Apoi, conform unor surse de la Pneumo, anchetatorii au percheziţionat biroul de la spital de unde au luat un stick şi o adeverinţă de salariat. De altfel, în ultima vreme, la spital ar fi venit mai multe adrese de la bănci unde doctorul s-ar fi împrumutat. Trebuie remarcat faptul că veni­tul unui medic de la Spitalul de Pneumo­ftiziologie este mai mare decât al unuia dintr-un spital obişnuit, deoarece primul încasează sporuri consistente din cauza con­diţiilor pe­riculoase.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, medicul ar fi făcut falsurile cu mâna lui, încercând să păcălească angajaţii de la zece bănci, printre care şi Carpatica. El a reuşit să ducă în eroare numai o parte dintre acestea, deoarece angajaţii unei bănci şi-au dat seama că este ceva necurat la mijloc. Totuşi, doctorul ar fi reuşit să bage în buzunare peste 70.000 de lei. Medicul a izbutit această „performanţă“ întocmind contracte de vânzare-cumpărare fictive care ar fi fost încheiate la mai multe cabinete notariale din oraş, printre care şi cel aparţinând lui Ştefan Coste. Contactat telefo­nic de reporterii Ziarului de Iaşi, chirurgul Lu­cian Farmatu a ţinut să precizeze că este vorba despre viaţa sa personală. „Vă rog să nu scrieţi nimic despre mine deoarece este viaţa mea privată. Dacă nu este o comandă pentru a-mi face rău, vă rog să-mi respectaţi viaţa privată“, a spus acesta foarte emoţionat. Re­pre­zentanţii Spitalului Clinic de Pneumo­fti­ziologie au precizat că ancheta are legătură doar cu viaţa particulară a medicului Farmatu. „Ţinem să precizăm că în anchetă nu este implicat spitalul“, a spus Mihaela Cănănău, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Fosta cumnată care l-a ajutat cu bani l-a dat în judecată

În prezent, Farmatu locuieşte în vila sa din Tomeşti, împreună cu noua consoartă, după ce a divorţat în urmă cu câţiva ani. Între medicul Farmatu şi fosta soţie şi sora acesteia au existat mai multe procese în aceşti ani, şi plângeri chiar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Fosta cumnată şi-a vândut apartamentul pentru ca medicul să construiască vila. „Am contribuit cu bani la acea vilă, apoi a început să se comporte violent atât cu mine, cât şi cu sora mea. Apoi l-am dat în judecată să-mi recuperez banii pe care i-am dat, deoarece mi-a spus că nu vrea să locuiesc în casa lui, ci într-o anexă din chirpici, ridicată lângă vilă. Am reuşit să câştig procesul cu el, apoi, când am început procedura de executare silită, imobilul fiind scos la vânzare, a spus că ne dă bani, ca să nu vândă casa. Mai are să-mi dea 30.000 de lei“, a spus cumnata medicului. Potrivit publicaţiei de vânzare de la executorul judecătoresc care a scos la vânzare vila din Tomeşti, în august 2012, imobilul valora 360.000 de lei. Acesta fusese ipotecat în favoarea băncii ABN Amro Bank încă din 2008. La momentul respectiv, executorul a scos la vânzare o suprafaţă de 750 de metri pătraţi reprezentând teren aferent construcţiei. (Andrei DÎSCĂ, Loredana VASILICĂ)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.