Doctoranzii vor să cerşească bani în faţa Mitropoliei. S-au săturat de umilinţe
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Doctoranzii vor să cerşească bani în faţa Mitropoliei. S-au săturat de umilinţe

GALERIE
mitropolia iasi
  • mitropolia iasi
- +

180 de tineri înscrişi în cadrului unui proiect POSDRU au aşteptat timp de 9 luni bursele.Luna trecută au venit 2,65 milioane lei care ar fi ajuns pentru şase luni. Doctoranzii au primit vineri numai banii pentru lunile septembrie şi octombrie


Doctoranzii înscrişi într-un proiect POSDRU desfăşurat de Universitatea „Al. I. Cuza“ se revoltă din nou. 180 de tineri beneficiari ai programului „Pregătirea doctoranzilor pentru evoluţie şi inserare profesională prin facilitarea accesului la burse de studiu şi prin oferirea de formări complementare recomandate de modelele de bună practică din spaţiul European“ spun că nu au primit bursele timp de nouă luni de zile, încă din septembrie. Deşi au sperat că odată cu rambursarea cererii de finanţare îşi vor primi banii restanţi, aşteptările lor au fost înşelate. Pe 21 mai, au fost viraţi în contul proiectului peste 2,65 milioane de lei. Din această sumă, însă, doctoranzii au primit vineri, 31 mai, doar bursele pe lunile septembrie şi octombrie. La un calcul simplu, în condiţiile în care tinerii primesc 2.200 de lei lunar, banii rambursaţi instituţiei ar fi fost suficienţi pentru plata a 6 luni de burse (2,37 milioane de lei).


Beneficiarii povestec că bursa le este necesară atât pentru traiul de zi cu zi, cât mai ales pentru materialele didactice - reactivi necesari pentru experimente, publicaţii de specialitate, abonamente la reviste profesionale, transport şi cazare pentru participarea la conferinţe şi seminarii de instruire sau pentru studiile pe teren. Supărarea tinerilor se datorează mai ales lipsei de comunicare cu echipa de conducere a proiectului, care nu obişnuieşte să le ofere explicaţii în acest sens. „Aproape toţi ne-am împrumutat de la părinţi, rude sau prieteni pentru a putea supravieţui. Doctoratul s-a transformat dintr-o experienţă de învăţare şi perfecţionare într-un chin prelungit, într-o luptă de supravieţuire de la o lună la alta. Una din propunerile de protest, de altfel, este de a merge cu toţii în faţa Mitropoliei şi de a cerşi bani de la trecători. Este o experienţă umilitoare“, dezvăluie un beneficiar al proiectului. Contactat ieri pentru a lămuri situaţia doctoranzilor, managerul proiectului, profesorul Ovidiu Călţun de la Facultatea de Fizică, nu a răspuns la telefon. Singura persoană din proiect care a putut fi contactată a fost conf. dr. Cristian - Ioan Baban, responsabil informare şi comunicare. Acesta a specificat că în cursul săptămânii va fi analizată situaţia şi există posibilitatea ca tinerii să mai primească o parte din bani.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.