Documentaţia pentru segmentul ieşean al A8: de la trei la doi ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Documentaţia pentru segmentul ieşean al A8: de la trei la doi ani

GALERIE
autostrada
  • autostrada
- +

A fost emis ordinul de începere pentru actualizarea studiilor şi realizarea proiectului tehnic. Anunţul de atribuire a contractului menţionează însă vechiul termen de 38 de luni în locul celui promis înainte de alegeri, de 25 de luni.

 

La ceva mai mult de două săptămâni de la semnarea contractului, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ordinul de începere pentru Completarea/ Revizuirea/ Actualizarea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii (P.A.C.), a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (P.A.D.) şi a proiectului tehnic de execuţie (P.T.E.) pentru Autostrada Tg. Neamţ-Iaşi-Ungheni. Amintim că proiectul a fost semnat pe 22 aprilie cu asiocierea de firme condusă de Consitrans SRL pentru o sumă de 58,83 de milioane de lei.

Practic, din acest moment, cei de la Consitrans au 25 de luni la dispoziţie să predea întreaga documentaţie, pe baza căreia ar urma – aşadar, cel mai devreme în 2023 – să fie lansată licitaţia de execuţie a acestui segment din A8.

Amintim că termenul iniţial era de 38 de luni, dar, la insistenţele societăţii civile şi ale politicienilor deopotrivă, perioada contractului a fost scurtată de conducerea CNAIR la 25 de luni. Astfel, chiar dacă pe platforma electronică de achiziţii publice a rămas vechiul termen inclusiv în anunțul de atribuire, în contractul încheiat de CNAIR cu asocierea condusă de Consitrans este menționată perioada de 25 de luni în care trebuie să se încadreze câștigătoarea licitației pentru finalizarea sarcinilor.

Consitrans este firma care a asigurat realizarea documentaţiei pe mai multe segmente ale Autostrăzii Moldovei (A7). În cazul în care va fi respectat termenul de 25 de luni, un an va dura revizuirea/ completarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni vor fi consumate de P.A.C. (inclusiv verificarea de către specialişti atestaţi), în 6 luni va fi elaborat Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie, iar o lună va fi alocată asistenţei tehnice pentru cererea de finanţare şi pentru contractarea execuţiei lucrărilor. 

Cititi si: Cătălin Drulă: Contractul de proiectare pentru Autostrada A8 Tg Neamţ-Iaşi a fost semnat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.