Documentul fără de care Iaşul nu poate atrage niciun euro de la Uniunea Europeană până în 2020, publicat ieri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Documentul fără de care Iaşul nu poate atrage niciun euro de la Uniunea Europeană până în 2020, publicat ieri

GALERIE
primaria-iasi
  • primaria-iasi
- +

 Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană urmează să fie adoptată în Consiliul Local în maximum trei luni

Strategia de dezvoltare a Iaşului pe următorii 15 ani ar putea fi aprobată de către Consiliul Local (CL) în maximum trei luni. Ultima variantă aflată în lucru la Primărie a fost publicată ieri pe site-ul municipalităţii. În acelaşi timp, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) va fi supusă procedurii de aprobare fără aviz de mediu, întrucât proiectul „nu are efecte semnificative asupra me­diului“. În lipsa SIDU, Primăria nu va putea accesa fonduri europene pe axa de mobilitate urbană din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, unde poate atrage o sumă „rezervată“ de circa 58 milioane euro. Până la aprobarea în CL, SIDU va fi prezentată atât Agenţiei de Dezvoltare Regionale Nord-Est, cât şi Ministerului Dezvoltării Re­gionale.

SIDU a fost întocmită de către compania GEA Strategy & Con­sulting, aceeaşi firmă care a realizat şi strategia de dezvoltare la nivel ju­deţean. Documentul strategic ana­lizează situaţia actuală a Iaşului, inclusiv a Zonei Metropolitane, şi propune direcţii de dezvoltare. SIDU cuprinde şi un pachet de proiecte prezentate de „Ziarul de Iaşi“ încă de anul trecut. În afară de această strategie, Primăria beneficiază şi de un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), document întocmit de un consorţiu internaţional de firme la comanda Ministerului Dezvoltării. PMUD a fost deja aprobat de plenul CL şi este, de asemenea, necesar pentru atragerea de fonduri europene. Cele două strategii stabilesc dezvoltarea Iaşului până la orizontul anilor 2030.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.