anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Doi americani au lucrat cu actorii de la „Luceafărul” la un spectacol de marionete

GALERIE
teatru de marionete
 • teatru de marionete
- +

Iubitorii teatrului de marionete au ocazia să participe astăzi la spectacolul „O poveste japoneză: Marume şi Yoneyama”, piesă realizată în colaborare cu artişti din Statele Unite ale Americii. Irina Niculescu Lewandowski şi John Lewandowski au lucrat în ultima lună şi jumătate cu actorii ieşenii, rezultatul muncii lor putând fi văzut astăzi, 6 februarie, de la ora 10.00, în sala mică a Teatrului „Luceafărul” din Iaşi. 

Irina Niculescu Lewandowski face parte din generaţia de regizori care a creat o nouă concepţie despre profesia de păpuşar, imaginându-l pe acesta ca actor şi interpret capabil să practice diferite tipuri şi tehnici de teatru. Este absolventă a Academiei de Teatru şi Muzică din Praga, Catedra de Regie, şi a lucrat numeroase spectacole de teatru de animaţie pentru copii şi adulţi în România, Polonia, Belgia, Franţa, Norvegia, Spania, Canada, Taiwan şi Statele Unite. În paralel cu munca de creaţie, s-a dedicat formării profesionale, coordonând cursuri şi stagii în mai multe ţări, precum Spania, SUA, Franţa, Argentina, Canada sau Taiwan. John Lewandowski este compozitor activ şi scenograf în mişcarea teatrală de gen din Europa şi de peste ocean.

„Povestea originală care stă la baza adaptării scenice este marcată de mitologia japoneză, în care cele trei femei puternice sunt adesea prezente. Ele reprezintă anotimpurile vieţii şi exprimă profunzimea relaţiei dintre om şi natură. Rolul lor este acela de a iniţia şi de a ghida eroul, fără a-şi pierde dimensiunea pământeana şi umorul”, explică Irina Niculescu Lewandowski, precizând totodată că eroii poveştii vor fi luptătorul sumo Yoneyama şi Marume. Din distribuţie fac parte şi artiştii Carmen Mihalache, Claudiu Gălăţeanu, Liliana Mavriş Vârlan şi Ioana Iordache de la Teatrul „Luceafărul“, care dau viaţă la 26 de marionete cu fire şi cu tijă. De asemenea, actorul Dragoş Maftei, care susţine live, la şase instrumente asiatice, muzica întregului spectacol. Preţul unui bilet la spectacol este de şapte lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.