anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Comunicat de presă

Doi ani irosiți. Chirica, Alexe și întreg alaiul PNL sunt groparii Iașului! (P)

GALERIE
Chirica, Alexe, Muraru
 • Chirica, Alexe, Muraru
- +

Zilele trecute, s-au împlinit doi ani de când PNL Iași a preluat puterea pe plan local. Primarul municipiului, președintele Consiliului Județean au o majoritate de strânsură în Consiliul Local și una confortabilă la județ.

Rezultatele concrete ale garniturii liberale sunt, însă, apă de ploaie. Investițiile publice au lipsit cu desăvârșire, calitatea vieții din orașele și comunele județului nu s-a îmbunătățit deloc. PNL a livrat incompetență și nepăsare. Singurele momente în care despre Iași s-a auzit pe plan național au fost cele în care procurorii antimafia și anticorupție au descins la palatele administrative, la Primărie și Consiliul Județean.

Scurt bilanț de doi ani al guvernării locale PNL:

- 0 (zero) eficiență în reducerea poluării. Statisticile din ultimii ani au plasat municipiul Iași într-un nedorit top 3 național al celor mai poluate orașe. Administrația locală n-a făcut absolut nimic pentru a îmbunătăți calitatea aerului în Iași. Singurul rezultat palpabil este că, în cel mai aglomerat nod rutier al orașului, stația de monitorizare a fost scoasă din funcțiune;

- 0 (zero) măsuri pentru descongestionarea traficului auto. La Iași se circulă din ce în ce mai prost. Și pe jos, și cu bicicleta și cu mașina personală. În ultima perioadă, Primăria nu a construit niciun pasaj rutier sub sau suprateran, nu a refăcut nicio intersecție aglomerată, nu a realizat niciun metru de piste pentru biciclete. Toate au rămas la stadiul de machete, deci de promisiuni neonorate. Gogoși electorale umflate;

- 0 (zero) rezultate în realizarea unui transport public modern care să includă municipiul Iași și comunele satelit, aproape 500.000 de oameni. Primarul și șeful CJ au înființat o asociație metropolitană de transport public la conducerea căreia au pus, evident, un penelist. În aproape un an de activitate, asociația nu a produs nimic. Liberalul-șef a desenat pe hârtie câteva trasee și a promis marea cu sarea. Și, normal, și-a încasat salariul de 2.000 de euro net lunar. Cu chiu, cu vai, Primăria a adus pentru Compania de Transport câteva zeci de tramvaie și autobuze electrice. Dar, oricum, meritul acestor achiziții aparține Guvernului prin intermediul căruia au fost organizate licitații naționale;

- 0 (zero) investiții publice de anvergură. Municipiul Iași este cel mai mare oraș ca populație, după Capitală, în timp ce județul este primul din țară care a depășit 1 milion de locuitori. Și, totuși, Iașul NU are: nici stadion modern, nici sală polivalentă de secol XXI, nici bazin olimpic de înot, nici șosea de centură;

În aceste condiții, investițiile private, generatoare de locuri de muncă bine plătite, sunt și ele pe sponci. Iașul pierde teren cu fiecare zi, oportunități extraordinare fiind irosite cu inconștiență de fruntașii liberali. Acesta este adevărul gol-goluț și nu rapoartele măsluite cu care au aniversat ei cei doi ani de mandat.” a afirmat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.