Doi bebeluşi cu malformaţii cardiace rare, transferaţi pentru operaţii în Italia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Înduioşătoare operaţiune de salvare a doi micuţi bolnavi, cu sprijinul Fundaţiei „Blondie“

Doi bebeluşi cu malformaţii cardiace rare, transferaţi pentru operaţii în Italia

GALERIE
bebelus, foto asociatia blondie (1)bebelus, foto asociatia blondie (2)
  • bebelus, foto asociatia blondie (1)
  • bebelus, foto asociatia blondie (2)
- +

Operaţiile erau posibile şi în România, dar aici listele de aşteptare sunt foarte lungi, iar ei nu mai puteau aştepta.

Doi nou-născuţi aflaţi în evidenţele Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi cu malformaţii cardiace grave au fost transferaţi în Italia, la un spital din San Donato, pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale de care au nevoie. În cursul zilei de joi a fost transferată o fetiţă de 28 de zile care are diagnosticul de „arc aortic întrerupt“, o afecţiune cardiacă rară în care aorta nu se formează complet.

FOTO: Facebook (Asociația Blondie)

Acesta este al doilea caz transferat în ultima perioadă, primul fiind un băiat care acum are trei luni şi care se afla internat în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă de pe 18 noiembrie. În perioada în care a stat internat a fost diagnosticat cu COVID-19, transferul său fiind posibil după ce s-a negativat. Acesta a ajuns în Italia la finalul lunii decembrie, a trecut deja prin operaţie şi urmează să fie externat. Băiatul suferea de „drenaj venos total aberant“.

„Copilul este bine, a fost detubat şi urmează să se întoarcă acasă. Ne exprimăm gratitudinea faţă de Fundaţia Blondie, care a facilitat transferul acestor copii în Italia şi faţă de întreaga echipă medicală condusă de dr. Cârstoveanu de la Spitalul Marie Curie care a asigurat urmărirea pe timpul transportului. Aş vrea să subliniez că succesul acestor copii este datorat unui efort comun din secţia ATI de la Spitalul de Copii, care alături de medici cardiologi, medici radiologi au dus la diagnosticul şi tratamentul acestor copii“, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al spitalului ieşean.

Specialiştii spun că în ambele cazuri a fost vorba despre malformaţii cardiace rare, iar dacă nu se intervine chirurgical la timp în astfel de situaţii, le este pusă viaţa în pericol. Problema este însă că, deşi există specialişti şi în România, în centrele medicale listele de aşteptare sunt foarte lungi.

„Principala dramă a copiilor cu malformaţii cardiace care se nasc în România este că listele de aşteptare sunt infinite în centrele unde se realizează astfel de intervenţii. Unii copii nu mai pot aştepta şi trebuie să urgentăm tot transferul, iar protocoalele pe care le urmăm până la momentul chirurgical sunt conform protocoalelor internaţionale în vigoare“, a completat dr. Lavinia Ionescu.

După ambele intervenţii, copiii vor continua să fie urmăriţi atât de medicii italieni cât şi de cei ieşeni, unde se află în evidenţe. Sec­ţia ATI de la Spitalul de Copii are zece paturi de neonatologie, unde sunt trataţi nou-născuţii care suferă de diferite malformaţii. In­clusiv în acest moment există co­pii care au nevoie de intervenţii chirurgicale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.