anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Doi ciobani l-au zvântat în bătaie pe veterinarul care le-a găsit câteva oi bolnave

GALERIE
oi
 • oi
- +

Un ieşean a constatat pe propria piele că meseria de veterinar poate fi riscantă. Nemulţumiţi de faptul că medicul refuza să le elibereze avizul solicitat necesar la o vânzare de oi, doi ciobani din Scobinţi au devenit agresivi. Justiţia l-a condamnat doar pe unul dintre ei, la o simplă amendă.

Ilie Roşu şi fiul său, Ilie Cătălin Roşu, se ocupă cu creşterea animalelor, deţinând o microfermă. La începutul lunii februarie 2018, cei doi i-au cerut veterinarului din comună eliberarea avizului necesar pentru a-şi putea vinde oile. Avizul urma să certifice că animalele sunt sănătoase, putând fi astfel comercializate. Doar că nu era cazul, aşa că V.G. a refuzat eliberarea documentului solicitat. Câteva zile mai târziu, veterinarul se afla în curtea cabinetului, ocupat cu un sătean venit cu un cal. În faţa porţii a oprit o autoutilitară din care au coborât cei doi fermieri, care au început să-l înjure pe V.G. şi să-l ameninţe cu violenţa. Judecătorii din Hârlău aveau să consemneze ulterior că cei doi s-au îndreptat spre V.G. pentru a-l lovi. Veterinarul a încercat să se ascundă după săteanul aflat deja acolo, fără a reuşi. Ilie Cătălin Roşu l-ar fi lovit cu pumnul în cap, făcându-l să cadă. Apoi, împreună cu tatăl său, ar fi început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, până când V.G. a reuşit să se ridice şi să fugă prin curte. Tatăl şi fiul au părăsit apoi curtea cabinetului, nu înainte ca tânărul să-l ameninţe pe V.G. că va trimite racheţii după el.

Magistraţii Judecătoriei Hârlău au decis amendarea lui Ilie Roşu cu 5.400 de lei, iar a fiului său cu 9.600 lei. Totuşi, în cazul tatălui, ei au hotărât amânarea aplicării amenzii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În plus, cei doi au fost obligaţi la plata în solidar a cheltuielilor judiciare în sumă de 1.600 lei.

Ambii inculpaţi au contestat sentinţa, iar cazul a fost reluat în faţa Curţii de Apel. Fermierii au insistat asupra contradicţiilor din declaraţiile date de victimă şi de martor referitoare la desfăşurarea incidentului, cerând de asemenea reducerea amenzilor şi amânarea plăţii în cazul amândurora. Analizând sentinţa iniţială, judecătorii Curţii de Apel au găsit mai multe nereguli. Nici procurorul, nici judecătorul de la Hârlău nu analizaseră posibilitatea să fie vorba de un ultraj, câtă vreme veterinarul se afla în exerciţiul funcţiunii. Motivarea sentinţei era şi ea „subţire”, nefiind suficient de clare raţiunile care stătuseră la baza deciziei luate la Judecătoria Hârlău. Magistraţii ieşeni au considerat de asemenea că nici faptele nu erau dovedite în totalitate, fiind clar doar că Ilie Cătălin Roşu îl lovise o dată cu pumnul pe veterinar, nu şi că acesta ar fi fost bătut ulterior cu pumnii şi picioarele de amândoi fermierii. Faptul că victima nu avusese nevoie de îngrijiri medicale a fost un alt element de dubiu subliniat de judecători. În cele din urmă, aceştia au decis achitarea lui Ilie Roşu şi reducerea amenzii în cazul fiului la doar 2.400 de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.