Doi constănţeni s-au infectat cu COVID-19 şi apoi au murit, deşi făcuseră prima doză de vaccin
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Doi constănţeni s-au infectat cu COVID-19 şi apoi au murit, deşi făcuseră prima doză de vaccin

GALERIE
vaccinare
  • vaccinare
- +

Doi constănţeni s-au infectat cu COVID-19 şi au murit apoi, deşi făcuseră prima doză de vaccin, un bărbat decedând la o lună de la vaccinarea cu AstraZeneca şi o femeie la 18 zile după ce primise doza din vaccinul Pfizer. De la începutul vaccinării, s-au înregistrat în total 12 decese la persoane infectate cu COVID-19 deşi erau vaccinate, 11 cu o doză şi o persoană cu ambele doze.

DSP Constanţa a anunţat că, de la începutul vaccinării şi până în 29 martie, în judeţul Constanţa au decedat 312 persoane infectate cu SARS-CoV-2. 12 dintre acestea erau vaccinate (11 cu o singură doză şi o persoană cu ambele doze).

O femeie de 69 de ani, care primise două doze de vaccin Pfizer, în 31 ianurie şi 21 februarie, a murit în 9 martie.

De asemenea, un bărbat de 69 de ani, vaccinat cu Pfizer în 7 martie, a decedat în 22 martie, o femeie de 90 de ani care a primit o doză Pfizer în 4 februarie a murit în 25 februarie, un bărbat de 76 de ani, vaccinat cu Pfizer în 1 februarie şi decedat în 23 februarie, o femeie de 89 de ani, care a primit o doză Pfizer în 16 ianuarie şi a murit în 14 februarie, o femeie de 72 de ani, vaccinată cu Pfizer în 25 ianuarie şi  decedată în 17 februarie, un bărbat de 72 de ani, vaccinat cu Pfizer în 25 ianuarie şi decedat 28 februarie, un bărbat de 70 de ani, vaccinat cu Pfizer în 15 ianuarie şi decedat 11 februarie, o femeie de 81 de ani, vaccinată cu Pfizer în 10 martie şi decedată în 27 martie, o femeie de 74 de ani, vaccinată cu Pfizer în 8 martie şi decedată în 29 martie, o femeie de 76 de ani, vaccinată cu Pfizer în 9 martie şi decedată în 23 martie, un bărbat de 51 de ani, vaccinat cu AstraZeneca în 28 februarie şi decedat în 29 martie.

 Toţi cei 12 pacienţi prezentau comorbidităţi.

 "De menţionat că nu există legătură de cauzalitate între vaccinare şi vreunul din decese", a precizat DSP Constanţa.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa, din cele şapte persoane raportate luni ca decedate de COVID-19, în două cazuri pacienţii primiseră prima doză de vaccin.

Astfel, un bărbat în vârstă de 51 de ani din Constanţa a murit în 28 martie la Spitalul Municipal Mangalia. El avea drept comorbidităţi diabet zaharat tip II, hepatită cu virus B, trombocitopenie. Bărbatul se vaccinase cu AstraZeneca în 28 februarie.

De asemenea, o femeie de 74 de ani din Constanţa a murit în 27 martie la Spitalul Judeţean Constanţa, fiind infectată cu COVID-19. Ea avea comorbităţi AVC ischemic, hipertensiune arterială, dislipidemie. Femeia primise prima doză din vaccinul Pfizer în 9 martie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.