Doi copii şi mama lor, arşi în urma unui accident în gospodărie, în Vaslui

duminică, 26 mai 2024, 09:54
1 MIN
 Doi copii şi mama lor, arşi în urma unui accident în gospodărie, în Vaslui

Doi copii cu vârste de 7, respectiv 11 ani şi mama acestora au ajuns la spital, sâmbătă, în urma unui accident casnic. Cei trei au suferit arsuri provocate de o defecţiune la instalaţia cu care tatăl pârlea porcul, transmite News.ro.

Incidentul în urma căruia cei doi fraţi şi mama acestora au ajuns la spital s-a produs în localitatea Banca Sat din judeţul Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, iniţial medicii au fost solicitaţi să intervină pentru doi copii cu vârste de 7 şi 11 ani care au suferit arsuri prin flacără pe faţă, torace şi mâini, produse în mod accidental de un aparat folosit la pârlit porcul.

Ulterior, şi mama celor doi copii a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Familia a povestit că cei trei au fost răniţi în condiţiile în care tatăl pârlea porcul, iar furtunul folosit la instalaţia utilizată de acesta a sărit de la locul lui, iar flăcările i-au atins pe mamă şi pe copii.

Primele evaluări arată că, în urma incidentului, un băiat de 11 ani a suferit arsuri de gradele unu şi doi pe 35-40% din suprafaţa corpului, fratele acestuia, în vârstă de 7 ani, are arsuri tot de gradele unu şi doi pe 20% din corp, iar mama, în vârstă de 27 de ani, a fost afectată de arsuri de gradele unu şi doi pe 15% din suprafaţa corpului.

Trei ambulanţe au preluat cele trei victime care, în primă fază, au fost transportate la Spitalul Bârlad. Medicii la Bârlad au luat decizia să îi transfere pe cei doi copii arşi la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii