anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Doi deputaţi ieşeni au prima iniţiativă parlamentară. Ce lege vor să modifice parlamentarii

GALERIE
parlament
  • parlament
- +

Doi dintre noii parlamentari ai Iaşului au semnat prima iniţiativă legislativă din actuala legislatură. Este vorba despre deputaţii Marius Bodea (PNL) şi Cosette Chichirău (USR), iar proiectul face referire la modificarea legii educaţiei naţionale. 

Cei doi de­putaţi vor ca în conducerea şcolilor să nu poată fi numiţi foşti directori care nu au reuşit să promoveze concursul specific din toamna anului trecut. „(...) în funcţiile rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs nu pot fi nu­mite persoane care, până la organizarea concursului, au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi care nu au parti­cipat la concurs ori s-au prezentat la concurs dar nu au fost admise“, este articolul unic al iniţiativei legislative. Proiectul re­pre­zintă prima colaborare a opoziţiei din Par­lament, fiind semnat de 56 de parlamentari de la PNL, USR şi PMP.

Iniţiativa legislativă a fost înaintată în contextul unei decizii a Ministerului Educaţiei prin care profesorilor care nu au promovat concursul pentru posturile de directori şi director adjuncţi le este oferit dreptul să ocupe funcţiile prin numire. „Pot fi numite şi persoanele care până la data concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise“, se arată în adresa Ministerului Educaţiei, care a fost publicată în premieră de „Ziarul de Iaşi“ la începutul acestui an.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.