anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Doi elevi de la „Racoviţă“ au reprezentat România la Stuttgart

GALERIE
Colegiul Emil Racoviţă
 • Colegiul Emil Racoviţă
- +

O premieră pentru şcoala ieşeană este faptul că luna trecută doi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“ au reprezentant România la cea de-a VIII-a Conferinţă Internaţională MUNISS2015, care a avut loc la Stuttgart, Germania.

Este vorba de Carina Patraş şi Lucian Parau, ambii elevi în clasa a XI-a, care s-au numărat printre cei 500 de participanţi, elevi de liceu din peste 20 de ţări. Conferinţa a fost organizată de International School of Stuttgart, unul din cele mai mari centre de conferinţe ce au ca scop simularea activităţii desfăşurate în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Pe parcursul a patru zile, elevi din Franţa, Danemarca, Olanda, Germania, Dubai, Maroc, Turcia, etc au dezbătut, pe comitete, probleme locale, naţionale şi globale. „Modelul Naţiunilor Unite (MUN) întruchipează eforturile pentru pacea de lungă durată, dincolo de frontierele naţionale şi de generaţii, fiind o oportunitate pentru tineri de a interacţiona cu problemele din lumea reală într-un mod care duce la soluţii potenţiale. Participanţii provin din toate colţurile lumii şi varietatea în ţările din care provin conduce la o perspectivă mai largă şi o mai bună înţelegere a vieţii, simularea fiind construită în jurul conceptelor şi principiilor toleranţei, înţelegerii şi unităţii. Cei doi elevi au fost singurii elevi participanţi din România la această conferinţă, evenimentul reprezentand pentru ei oportunitatea de a dezbate probleme interesante alături de colegi din toata lumea, cât şi posibilitatea de a cunoaşte şi de a lega prietenii cu elevi din diverse ţări de pe glob“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“ din Iaşi.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.