Doi elevi de la „Racoviţă“ au reprezentat România la Stuttgart

luni, 04 mai 2015, 18:28
2 MIN
 Doi elevi de la „Racoviţă“ au reprezentat România la Stuttgart

O premieră pentru şcoala ieşeană este faptul că luna trecută doi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“ au reprezentant România la cea de-a VIII-a Conferinţă Internaţională MUNISS2015, care a avut loc la Stuttgart, Germania.

Este vorba de Carina Patraş şi Lucian Parau, ambii elevi în clasa a XI-a, care s-au numărat printre cei 500 de participanţi, elevi de liceu din peste 20 de ţări. Conferinţa a fost organizată de International School of Stuttgart, unul din cele mai mari centre de conferinţe ce au ca scop simularea activităţii desfăşurate în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Pe parcursul a patru zile, elevi din Franţa, Danemarca, Olanda, Germania, Dubai, Maroc, Turcia, etc au dezbătut, pe comitete, probleme locale, naţionale şi globale. „Modelul Naţiunilor Unite (MUN) întruchipează eforturile pentru pacea de lungă durată, dincolo de frontierele naţionale şi de generaţii, fiind o oportunitate pentru tineri de a interacţiona cu problemele din lumea reală într-un mod care duce la soluţii potenţiale. Participanţii provin din toate colţurile lumii şi varietatea în ţările din care provin conduce la o perspectivă mai largă şi o mai bună înţelegere a vieţii, simularea fiind construită în jurul conceptelor şi principiilor toleranţei, înţelegerii şi unităţii. Cei doi elevi au fost singurii elevi participanţi din România la această conferinţă, evenimentul reprezentand pentru ei oportunitatea de a dezbate probleme interesante alături de colegi din toata lumea, cât şi posibilitatea de a cunoaşte şi de a lega prietenii cu elevi din diverse ţări de pe glob“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“ din Iaşi.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii