Doi elevi ieşeni, calificaţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Doi elevi ieşeni, calificaţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

GALERIE
malina si tudortudor cozma
  • malina si tudor
  • tudor cozma
- +

Mălina Strugariu şi Tudor Cozma sunt elevi la Naţional, respectiv „Racoviţă“

O performanţă greu de atins, dar şi multă muncă, stă în spatele a doi tineri de la două colegii de elită din Iaşi. Mălina Strugariu, de la Colegiul Naţional, şi Tudor Cozma, de la Colegiul „Emil Racoviţă“, s-au calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene EUSO, aflată la cea de-a XIV-a ediţie, care se va desfăşura în luna mai în Estonia.

Elevii ieşeni vor reprezenta România la disciplina chimie, în urma probelor care au avut loc la Bucureşti recent. „Finalul lunii februarie a adus cu sine un rezultat de excepţie al şcolii ieşene, notele mari obţinute în urma barajelor susţinute la Bucureşti demonstrează valoarea deosebită a celor doi elevi şi vine ca o încununare a unei pasiuni dublate constant de muncă. Această calificare urmează şirul participărilor anterioare ale elevilor la olimpiade internaţionale“, au precizat reprezentanţii Colegiului Naţional.

Alături de profesori, elevii au cel mai mare merit pentru aceste rezultate, fiind cei mai buni elevi ai momentului la aceste discipline, cu un trecut plin de rezultate deosebite. Spre exemplu Tudor, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, a câştigat medalia de argint, iar Mălina, medalia de bronz. În anul 2015, Tudor a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului. Încă din clasa a V-a, aceşti doi elevi au fost calificaţi la fazele naţionale ale multor concursuri şi olimpiade, atât din domenii ale ştiinţelor exacte, cât şi ale celor umaniste.

Elevii au fost nevoiţi să aleagă doar unele materii, întrucât etapele naţionale s-au desfăşurat simultan. În anul 2015, ca urmare a acestor rezultate excepţionale, Tudor a primit distincţia  Elevul Anului la Gala Excelenţei Ieşene. Pe drumul spre performanţă, Mălina este pregătită de profesoara Geanina Mangalagiu, iar Tudor, de profesoara Paula Gavrilescu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.