Doi foști soți ieșeni se acuză reciproc de ”răpirea” unei fetițe de 4 ani. Micuța e ascunsă de tată, mama umblă cu executorul judecătoresc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Doi foști soți ieșeni se acuză reciproc de ”răpirea” unei fetițe de 4 ani. Micuța e ascunsă de tată, mama umblă cu executorul judecătoresc

GALERIE
doina grosu
  • doina grosu
- +

O tânără ieșeancă se zbate de șapte luni să își recupereze fetița în vârstă de 4 ani pe care a  tatăl ei ar fi luat-o în ciuda hotărârilor judecătorești. Vineri ea a fost cu executorul judecătoresc la adresa unde ar sta fostul soț, dar a găsit casa încuiată. Doina Grosu a povestit pe pagina ei de Facebook drama prin care trece. În replică, tatăl susține că fetița stă legal la el și că nu vrea să plece la mama ei.

POSTARE:

Se pare că data de 19 martie 2021 a fost ultima oară când mi-am strâns copilul în brațe. Am făcut "greseala" să îmi las fetița să meargă la tatăl ei, să petreacă sărbătorile pascale. Intenționam ca fetiță să păstreze legătura cu tatăl ei și să aibă o relație armonioasă cu acesta. Mare greșeală. Astăzi, pentru a nu știu câta oară, mi s-a demonstrat că nu mai pot să o iau de la tatăl ei, nici măcar cu executorul judecătoresc, nici cu Protecția Copilului, nici cu Poliția, cu nicio instituție de pe acest pământ. Iar copilul meu este crescut de noua soție a tatălui copilei, care abia a împlinit vârsta de 19 ani
COPILUL TREBUIE CRESCUT DE CĂTRE MAMĂ!
Astăzi am fost la Iași, pentru a merge cu executorul și jandarmii să batem la ușa fostului meu soț ca să îmi iau copilul acasă. Numai că acesta a aflat că vom veni și a plecat val vârtej, cu o zi în urmă. Sunt frustrată și nu mai știu ce să fac... la cine să apelez, sau cum să procedez. Să vă povestesc..
În martie, când a venit la București să ia fetița, stabilisem cu fostul meu soț, printr-o declarație semnată de amândoi, ca aceasta să revină la mine pe 10 aprilie. Vă dați seama că nu s-a întâmplat, altfel nu ajungeam să postez asta.
Am început să mă lupt, iar până acum am câștigat toate procesele. Ordonanțe, ordin de protecție, contestații la executare. Toate! Fetița trebuie să se întoarcă legal la mine, însă tatăl refuză să respecte Convenția și ignoră cu bună știință și conștient toate hotărârile judecătorești, care nu i-au dat câștig de cauză, sfidând pur și simplu legea și firesc-ul: fetița trebuie să fie crescută de mamă!
Sunt șapte luni de când bat pe la ușile tuturor instituțiilor, disperată că nu răspund la nici una dintre solicitări. Nu vreau decât să-și facă treaba! Atât! Nu vreau să mă ajute, nu cerșesc milă! Să-și facă treaba pentru care sunt plătiți!
DGASPC-ul zice că reprezintă și apără interesele copilului. Unde și când au făcut ceva în acest sens? I-am sesizat din aprilie cu privire la situația fetiței și faptul că nu sunt lăsată să am legături cu ea. 
Autoritatea Tutelară strânge din umeri. 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași: tot în luna aprilie am depus o plângere penală pentru nerespectarea măsurilor de încredințare a minorului. Patru luni a durat să ajungă plângerea de la Parchet la Secția de Poliție. Am impresia că mai repede ar fi ajuns de pe Lună 
Am făcut toate demersurile legale pentru a-mi găsi și vedea fetița. 
În această dimineață, așa cum mi s-a comunicat de către reprezentanții Biroului Executorului Judecătoresc, pentru ora 10 a solicitat sprijinul Jandarmilor și a unui psiholog de la DGASPC Iași în vederea punerii în executare a hotărârii judecătorești și a Convenției Notariale prin care este stabilită locuința fetiței la mine.
Punctual și la ora stabilită, dnul executor și echipajul de jandarmi s-au prezentat. Însă, conform legii, trebuia să fim însoțiți și de către un reprezentant al DGASPC-ului, dorind să fie respectată întreaga procedură. Am sunat insistent la numerele publicate pe site și nu mi-a răspuns nimeni. 
Am așteptat 35 de minute cu speranța că  totuși se prezintă vreun reprezentat al DGASPC-ului.  
Punând-umă de acord cu dnul executor și echipajul de jandarmi, am intrat in bloc să vedem dacă este cineva la adresa la care știam cu toții că se găsește copilul.
Am bătut insistent la ușă mai bine de 5 minute. Nu a răspuns nimeni. Am întrebat vecinii dacă au văzut fetița în ultimele zile și mi-au spus că nu. Doar acum câteva zile ar fi văzut mașina fostului soț. 
La adresa indicată de tatăl fetiței nu am găsit pe nimeni, iar cei care m-au însoțit au constatat că fetița nu se află la domiciliul declarat de fostul soț.
Muncesc și stau în București. Am făcut drumul București-Iași și Iași-București de-am pierdut șirul numărătorii. Nu mai zic de timp, bani, stres și oboseală 
Pe scurt, în baza a ce o fetiță de 4 ani și 2 luni este privată de mai bine de 7 luni de orice interacțiune cu mama ei, cu bunicii. Cine a decis că acest lucru este mai bine pentru ea? Cine îmi garantează mie că ea nu va avea traume după această ruptură forțată de mine?
Cine va răspunde moral pentru tot la ce a fost supus copilul???
7 luni! Nu 7 zile și nici 7 ore!
7 luni mă lupt să-mi văd copilul și să-l i-au înapoi!
Dreptate, atât doresc Doamne! Vreau să-mi țin copilul în brațe 

Bărbatul acuzat că ar fi luat fetița este un personaj controversat în Iași: oengistul Marius Benchea a strâns de 3 ani donații pentru niște ambulanțe fictive și a fost făcut membru ATOP. Potrivit reporteris.ro, tânărul în vârstă de 33 de ani colectează, din 2019, bani pentru a achiziționa ambulanțe cu care să transporte copiii bolnavi de cancer. N-a luat niciuna până acum, deși în 2019, la un maraton organizat de asociația sa, Marius Benchea a vânturat pe Facebook o poză cu o autospecială. Nu a fost niciodată a lui.

Acum, în februarie, același Benchea a lansat o altă campanie absolut aiuritoare: vinde 200.000 de „acțiuni” cu o valoare nominală de 100 de lei bucata pentru a cumpăra „încă” 3 ambulanțe pentru copii. Deși n-a fost în stare să ia niciuna, acum vrea să culeagă 20 de milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro, cât ar valora toate „acțiunile”.

Tot în februarie 2021, Marius Benchea a fost numit membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Prin dispoziția lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. „Am optat pentru trei personalități ale societății civile, care pot aduce plus valoare prin calitatea umană și profesională în activitățile viitoare pe care le vor desfășura ca membri ai ATOP”, a spus Alexe la numirea membrilor, cu referire și la Benchea.

În urma apariției materialului, avocata lui Marius Benchea a prezentat versiunea bărbatului, care o contrazice vehement pe Doina Grosu.

” În luna iulie dna vine la grădiniță fetitei și încearcă sa o ia, impotriva voinței sale, fiind sancționată la și citarea politiei (dl Benchea nefiind acolo)cu instituirea unui ordin de protecție provizoriu care a fost contestat de aceasta - contestația fiind respinsa.
Din acel moment fetita face consiliere psihologica.
Dna Grosu a formulat diverse petiții la Comisia de abuzuri
În replica doresc sa va spun următoarele:Nu exista hotarire judecătorească. Exista o Convenție de divorț unde locuință minorei este stabila în Iași.Încheierea de încuviințare precizează ca executarea se va face la locuință din Iasi.
Dna nemai locuind acolo ci în Tunari la un hotel. Minora refuza sa plece de la tatăl sau deoarece în iulie, aflindu-se la grădiniță a fost agresat de mama(care a vrut sa o ia cu forța). Exista un ordin de protecție instituit la solicitarea politiei (tatăl nu era prezent).
Minora face consiliere psihologica din acel moment și refuza sa plece din locuință tatălui unde a stat în permanenta în anul 2020 (cu acordul mamei care era plecata)
Dna Grosu a distorsionat situația prezentind într-o maniera incorecta realitatea.
Dna a formulat nenumărate petiții, uzind de calitatea sa de membru AUR la Comisia de abuzuri. Aceasta comisie solicitând insistent diverselor instituții sa se ia masuri, punind cred eu presiune pe cei care lucrează acolo.
Pentru a proteja fetita, dl Benchea nu a expus situația în public.
Închei printr-o întrebare retorica:cind un copil este crescut zi de zi de un părinte, celalalt lipsind, cind este luat fără voia sa și dus departe de mediul unde a crescut cum putem sa-l determinam sa plece?
Nu este un pachet, este un suflet! Lipsa de tact și orgoliul nu cred ca-și au locul aici!”,
a declarat avocata Doina Stupariu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.