Doi olimpici din Iași au impresionat o țară întreagă. „Au fost ani de muncă”

joi, 20 decembrie 2018, 21:35
2 MIN
 Doi olimpici din Iași au impresionat o țară întreagă. „Au fost ani de muncă”

Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat, joi, câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur şi premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint şi premii II, 65 de medalii de bronz şi premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Bianca Solomon este elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iaşi. Tânăra a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie care s-a desfăşurat în august în Canada. Eleva spune că a ajuns să facă performanţă în domeniul Geografie din pasiune.

“Eu şi colegii mei am avut o performanţă deosebită. (…) Echipa noastră a luat locul 3 pe naţiuni şi este o mândrie de nedescris. (…) Au fost ani de muncă şi pasiune. Aş spune că pasiunea este pe primul loc, pentru că pasiunea te face să depui efort pentru ce simţi că este visul tău. Este un sentiment frumos că-mi pot reprezenta ţara şi comunitatea”, a spus Bianca Solomon.

Cozma Tudor este absolvent al Colegiului Naţional Emil Racoviţă din Iaşi, iar în 2018 a participat la Olimpiada Internaţională de Chimie unde a obţinut medalia de argint şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională Mendeleev. Tânărul spune că succesul său se datorează multor ani de studii.

“Cred că premiiile sunt rezultatele muncii începând cu clasa a VII-a de când am cunoscut chimia şi de atunci mi-am dorit să ajung să particip la olimpiade. (…) Am reuşit să fac loc în activitatea de studiu şi pasiunilor pe care le am, dar mai greu, pentru că am muncit şi am studiat mult”, a spus Cozma Todor.

Laureatul spune că i-a plăcut chimia datorită mamei lui care este profesoară de chimie, iar astfel a îndrăgit materia încă de mic. Tânărul spune că vrea să rămână în ţară, pentru că în România sunt multe oportunităţi.

“Nu pe domeniul chimiei, în viitor mă văd domeniul medicinei. Acum sunt student la Universitatea de Medicină din Iaşi şi vreau să rămân în România”, a spus Cozma Tudor.

Aflați amănunte de pe mediafax.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii