anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Doi parlamentari şi primarul din Paşcani sunt aşteptaţi la Înalta Curte

GALERIE
iccj
 • iccj
- +

O nouă înfăţişare va avea loc mâine, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, într-unul dintre cele mai voluminoase dosare de corupţie din judeţul Iaşi. Parla­mentarii Florin Constantinescu şi Neculai Răţoi, dar şi primarul Paşcaniului, Dumitru Pantazi, sunt aşteptaţi la Curtea Supremă, acolo unde se va judeca al şaptelea termen al procesului.

Dosarul acestora are la bază un contract semnat între o firmă a lui Pantazi, Agrocomplex, şi Primăria Paşcani, în 1997, cu privire concesionarea unei suprafeţe de 60 de hectare. Potrivit procurorilor, la nivelul anului 2007, Agrocomplex, deţinută de actualul primar Dumitru Pantazi, pe atunci viceprimar, avea datorii de aproape un milion de lei la bugetul local. Pentru a scăpa de plata datoriilor, reprezentanţii socie­tăţii au solicitat Primăriei radierea debitului, invo­când calamităţile na­turale. Angajaţi ai Primăriei au întocmit un referat prin care scuteau de la plată firma lui Pantazi.

„După emiterea hotărârii Consiliului Lo­cal, la data de 25 septembrie 2007, Serviciul Finanţe Publice Locale Paşcani a procedat la ştergerea datoriilor respectivei persoane juridice în sumă totală de 962.950 lei (15.000 lei reprezentând debit curent şi 947.950 lei reprezentând penalităţi contractuale). La data de 29 octombrie 2007, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi a formulat o acţiune în contencios admi­nistrativ prin care a solicitat Tri­bunalului Iaşi anularea ca nelegală a hotărârii respective“, au precizat procurorii.

Justiţia a suspendat hotărârea de CL prin care se radiase datoriile, însă angajaţii Primăriei nu au reînscris debitele firmei lui Pantazi, dreptul Primăriei de a solicita banii prescriindu-se. Cu tot cu penalităţi, suma pe care Agrocomplex o datorează acum bugetului local se ridică la peste 480.000 de euro. La momentul la care se presupune că au fost comise faptele, Răţoi era primar la Paşcani, iar Constantinescu, consilier local.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.