anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Doi pe un loc bugetat la admiterea de toamnă de la TUIAȘI

GALERIE
admitere
 • admitere
- +

Ieri s-a încheiat admiterea din toamnă la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, rezultatele şi procesarea informaţiilor urmând a avea loc în ziua de astăzi. După primele indicii, locurile de la buget s-au ocupat integral, ba chiar şi o bună parte din cele de la taxă, fiindcă universitatea a scos circa 220 de locuri la buget şi au fost 425 de candidaţi care au îndeplinit condiţiile pentru a-şi depune dosarul pentru unul dintre locurile de la buget şi 145 care au depus din start pentru un loc la taxă.

Trei dintre facultăţile Politehnicii ieşene nici nu au avut locuri disponibile pentru admiterea din această toamnă, este vorba despre Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

În ceea ce priveşte restul facultăţilor, cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, 79 la buget şi 50 la taxă, şi la Facultatea de Mecanică, 53 la buget şi 70 la taxă. Au mai fost două facultăţi cu un număr semnificativ de candidaţi pe locurile de la buget - Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, cu 62, şi Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, cu 66.

Politehnica a putut ţine evidenţa cu exactitate în ceea ce priveşte numărul de candidaţi, şi nu pe cel al dosarelor depuse, în urma sistemului unic de admitere creat şi implementat de TUIASI, în care un absolvent de bacalaureat poate să candideze pentru oricâte specializări doreşte din cadrul celor 11 facultăţi ale universităţii depunând un singur dosar şi plătind o singură taxă de admitere.

În urma sesiunii din vară, TUIASI a raportat cea mai bună perioadă de admitere din ultimii 12 ani, iar cifrele de acum par să confirme trendul ascendent. Peste 3.600 de dosare au fost depuse la sesiunea din iulie la cele 11 facultăţi ale universităţii, inclusiv pe locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.