Doi soţi, în faţa instanţei din cauza dividendelor de la firma familiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Doi soţi, în faţa instanţei din cauza dividendelor de la firma familiei

GALERIE
proces, soti, dividende
 • proces, soti, dividende
- +

Soţul a invocat că au convenit amândoi ca din dividende să-i cumpere fiului lor apartament. Instanța nu a luat în considerare înţelegerea 

 

Doi foşti soţi au ajuns în faţa judecătorilor. Miza procesului nu este însă reprezentată de împărţirea casei sau maşinii, ci de dividendele firmei pe care cei doi au deţinut-o în comun. A.B. şi M.P. au fost căsătoriţi până în februarie 2019. Printr-o acţiune depusă la Judecătorie, M.P. a cerut obligarea fostului soţ la plata a jumătate din dividendele aferente anului 2016 rezultate din activitatea firmei la care fusseră asociaţi cu drepturi egale. În aceste condiţii, femeia ar fi trebuit să primească jumătate din dividende, dar nu primise nimic. Toţi banii intraseră în contul lui A.B. În replică, acesta a precizat că la momentul respectiv convenise cu fosta lui soţie ca dividendele să-i revină în întregime, ele urmând să fie utilizate pentru cumpărarea unui apartament fiului lor. În mai 2018, A.B. achitase avansul pentru apartamentul respectiv.

Totodată, fostul soţ a invocat prescripţia dreptului de acţiune al lui M.P., întrucât trecuseră mai mult de trei ani de la data la care ar fi putut să pretindă plata dividendelor. Acest argument a fost respins de judecători, întrucât prescripţia se suspendă între soţi cât timp durează căsătoria, deci termenul ar fi început să curgă abia din 2019. În plus, magistraţii au constatat că existenţa unei înţelegeri prin care dividendele urmau să-i revină în întregime soţului nu a fost dovedită cu nicio probă. De asemenea, suma achitată ca avans la apartament era mai mică decât valoarea a jumătate din dividende, deci nu se putea considera că A.B. îşi achitase obligaţiile faţă de fosta sa parteneră de afaceri şi de viaţă. Ca urmare, judecătorii au decis obligarea firmei deţinute acum în întregime de A.B. la plata a 54.150 lei către M.P., ca şi a dobânzii aferente. Sentinţa nu este încă definitivă, Tribunalul urmând să reanalizeze cazul în februarie anul viitor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X