Doi soți nu se pot apropia unul de altul la mai puțin de 3 metri în casă și 50 de metri afară

luni, 10 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 Doi soți nu se pot apropia unul de altul la mai puțin de 3 metri în casă și 50 de metri afară

Doi soți din Ciurea s-au dat reciproc în judecată, fiecare cerând să fie protejat de celălalt. Judecătorii au fost de acord, obligând pe fiecare dintre ei să păstreze o distanță minimă față de celălalt. Nu a fost de ajuns. Scandalul a continuat, soția cerând evacuarea bărbatului din casă.

O primă întâlnire a celor doi soți în fața magistraților a avut loc la Judecătorie, fiecare reclamându-l pe celălalt. Judecătorii au admis în parte ambele cereri, fără a lămuri însă propriu-zis cine era agresorul și cine era victima. V.I. a fost obligat să păstreze o distanță minimă de trei metri față de soția sa, atunci când se aflau amândoi în casă și de 50 de metri, atunci când erau afară. Aceleași condiții i-au fost impuse și femeii. Nici L.I. nu avea voie să se apropie la mai puțin de 3 metri, respectiv 50 de metri de soțul ei. Chiar locuind în aceeași casă, amândurora li s-a interzis să ia legătura cu celălalt, inclusiv telefonic sau prin corespondență. În plus, femeii i s-a impus păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de magazinul pe care soțul său îl administra, pe bulevardul Poitiers. Ordinul de protecție a fost emis pe o durată relativ scurtă, de doar trei luni.

Aparent, soluția judecătorilor a fost agreată de ambii soți, întrucât niciunul nu a atacat-o cu apel. Totuși, la scurt timp, L.I. și-a reclamat soțul la Poliție că ar fi încălcat ordinul de protecție. Plângerea a fost urmată de încă una, adresată Judecătoriei, prin care femeia a cerut evacuarea soțului din casă. Solicitarea femeii a fost susținută în instanță și de reprezentanții Secției 2 Poliție Rurală Ciurea, aceștia apreciind că o continuare a conviețuirii în același imobil a celor doi soți duce la încălcarea reciprocă a ordinului de protecție emis pentru fiecare. De această dată însă, magistrații au respins cererea. Femeia nu dovedise cu nimic faptul că viața sau integritatea fizică ori psihică i-ar fi fost amenințată de soț.

 

Judecătorii au considerat că divergențele dintre cei doi nu sunt suficient de grave pentru a impune emiterea unui ordin de protecție, cu atât mai puțin pentru a dispune evacuarea vreunuia dintre ei. „Nemulțumirile din cadrul unei familii, care pot genera conflicte verbale constante dovedesc doar o stare de incompatibilitate intervenită la un moment dat între membrii aceleiași familii și care poate fi rezolvată atunci când se impune, chiar prin ajutor de specialitate în mediere psihologică, nu prin aplicarea unor restricții și limite fizice de către instanța de judecată”, au apreciat magistrații. Decizia Judecătoriei nu este definitivă, dosarul intrând pe rolul Tribunalului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii