Doi studenți vând coduri QR pentru morminte. Filmări cu scene din viața celor decedați

miercuri, 05 iunie 2024, 03:16
3 MIN
 Doi studenți vând coduri QR pentru morminte. Filmări cu scene din viața celor decedați

O afacere inedită, lansată cu nici două luni în urmă de doi studenți are succes la Iași. Echipa ,,Soul Star” creează videoclipuri memoriale stocate pe coduri QR, în amintirea celor răposați (scanându-l, codul trimite pe oricine către un filmuleț memorial personal). 

Ideea business-ului este inspirată din străinătate, așa cum au povestit inițiatorii proiectului pentru ,,Ziarul de Iași”. De altfel, un astfel de cod se poate achiziționa de pe site-uri din Occident, pe Amazon.com, de exemplu, prețul fiind de 65 de dolari.

,,Ideea afacerii noastre a venit din străinătate, unde am observat cum QR codurile pot fi folosite pentru a păstra și accesa amintiri valoroase ale persoanelor dragi care nu mai sunt printre noi. Am fost inspirați să aducem această soluție inovatoare și în România, pentru a oferi oamenilor o modalitate modernă și personalizată de a-și aminti de cei pierduți.

Noi suntem doi tineri studenți din București și preferăm să ne păstrăm anonimatul pentru moment, punând accentul pe proiectul nostru și pe impactul pe care îl poate avea. Afacerea noastră are o lună și ceva. Deși suntem la început, avem un feedback pozitiv și încurajator din partea clienților care sunt din toată România, inclusiv din Iași”, a menționat studentul.

 

Încântați de codurile QR în amintirea celor răposați 

 

Astfel, cei doi au fost plăcut surprinși de interesul clienților pentru codurile QR menite să aline dorul celor îndurerați.

,,Asta ne arată că există o nevoie reală pentru acest tip de serviciu. Deocamdată operăm fără un sediu fizic și nu avem angajați. Noi ne ocupăm de toate aspectele afacerii, de la generarea QR codurilor și gravarea plăcuțelor, până la gestionarea comenzilor și relațiile cu clienții. Investiția inițială a fost una modestă, axându-ne pe achiziționarea echipamentelor necesare pentru gravarea plăcuțelor și dezvoltarea platformei online. Am preferat să investim gradual, pe măsură ce am primit feedback și am identificat nevoile pieței”, a adăugat acesta.

În prezent, prețul unui cod QR începe de la 125lei/buc cu livrare inclusă.

 

Cum funcționează accesoriul lipit pe morminte

 

Procesul de creare a unui asemenea produs începe cu constituirea individuală a fiecărui cod QR, personalizat pentru fiecare persoană în parte.

,,După ce generăm codul, îl gravăm pe plăcuțe din aluminiu sau PVC de înaltă calitate. Clientul primește QR codul și are posibilitatea de a încărca pozele și videoclipurile dorite prin scanarea acestuia. Astfel, amintirile sunt păstrate într-un mod accesibil și durabil”, a subliniat studentul.

Prin urmare, pentru a beneficia de produs,  fiecare client trebuie să urmeze câțiva pași simpli: să comande plăcuța cu QR cod de pe site, apoi, la primirea plăcuței să scaneze QR codul pentru a accesa platforma, încărcând pozele și videoclipurile pe care dorește să le asocieze cu QR codul (poate personaliza conținutul în funcție de preferințele sale).

Codul QR poate conține atât poze, cât și videoclipuri. Fiecare cod poate stoca până la 100 de fișiere media, oferind suficient spațiu pentru amintirile cele mai prețioase ale clienților.

Ulterior, produsul este livrat gratuit în maxim 4 zile de la plasarea comenzii.

De asemenea, codul QR rezistă la temperaturi mici sau mari, dar și ploi, fiind valabil pentru totdeauna.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii