anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Doi vecini se târâie prin tribunale după o ceartă ca de mahala: „E obez”, „E prostituată”

GALERIE
cearta, mahala, obez
 • cearta, mahala, obez
- +

Magistraţii Judecătoriei au fost chemaţi să soluţioneze o ceartă de mahala între doi vecini. Aceştia s-au dat în judecată reciproc, cerându-şi unul altuia daune morale pentru şicanele îndurate. După o lună şi patru termene de judecată, magistraţii au trimis acasă ambele părţi, respingându-le plângerile. Mahalaua s-a mutat la Tribunal, împricinaţii declarând apel.

 

La începutul lunii octombrie a anului trecut, Paul D. a chemat-o în judecată pe Anca P., cerând 5.000 de lei ca daune morale pentru lezarea dreptului său la demnitate şi onoare. El a precizat că între femeie şi ceilalţi locatari ai blocului există o stare de tensiune permanentă, plecată de la faptul că Anca P. ar fi cerut de la vecini câte 200 de lei pentru că a făcut curăţenie pe spaţiul verde, deşi nimeni nu-i ceruse acest lucru. Ulterior, ar fi încercat să se impună ca preşedinte al asociaţiei, trecând la şicane şi insulte pentru că nu a reuşit. Paul D. a adăugat că femeia i-ar fi sunat la uşă, propunându-i şedinţe de masaj pentru slăbit, contra sumei de 200 de lei. A căutat-o pe internet şi ar fi descoperit că de fapt aceasta oferea servicii sexuale sub acoperirea unor anunţuri de dans oriental şi masaj. I-a refuzat serviciile, ceea ce a tensionat şi mai mult relaţiile. Femeia l-ar fi oprit pe scări cerându-i să nu mai arunce mucuri pe geam, deşi el este nefumător, şi l-ar fi acuzat public pe Facebook de furtul unor unelte pe care aceasta le lăsase pe spaţiul verde. „Am un vecin obez care fura, dl..., care mă hărţuieşte şi îmi urmăreşte contul de facebook şi mi-a furat lucrurile şi flori. Îi doresc să moară azi în chinuri prin puterea divină. Amin. Să moară azi”, este mesajul postat pe Facebook după care bărbatul a depus o copie la dosar.

În replică, Anca P. a precizat că a făcut plângere penală cu privire la dispariţia a două sape, două hârleţe, un topor, o sapă mică şi o lampă solară. În plus, mama ei ar fi văzut în locuinţa lui Paul D. şi o minge care dispăruse din curtea blocului. Ea a spus că postarea de pe Facebook a fost urmarea numeroaselor ameninţări şi jigniri proferate de bărbat, reflectând teama simţită faţă de comportamentul imprevizibil al acestuia. Apelativul „obez” nu putea fi considerat ca injurios, câtă vreme el descrie starea unei persoane a cărei talie, în cazul bărbaţilor, depăşeşte circumferinţa de 102 cm. De altfel, ştersese postarea incriminată după scurt timp. Ea a respins acuzaţiile legate de serviciile de natură sexuală pe care le-ar oferi, considerându-le ca o manifestare a misoginismului lui Paul D., care consideră că „orice activitate care implică mişcarea corpului şi care este realizată de către femeie se încadrează în sfera serviciilor sexuale”. Ea era pur şi simplu pasionată de fitness, nutriţie şi dans. De altfel, intenţiona să se căsătorească, astfel de comentarii lezând-o. La rândul său, femeia a cerut daune morale de 3.000 de lei.

După analizarea actelor depuse la dosar şi a declaraţiilor date de martorii chemaţi în instanţă de bărbat, judecătorii au apreciat că niciunul dintre cei doi împricinaţi nu poate dovedi că ar fi suferit un prejudiciu concret. „Afirmaţiile pe care pârâta le-a făcut în legătură cu persoana reclamantului în cadrul mesajului pe Facebook au avut scopul de a jigni şi constituie fapte ilicite, fiind de natură a afecta demnitatea şi onoarea reclamantului. Pe de altă parte, partea care solicită acordarea daunelor morale are sarcina să dovedească producerea prejudiciului sau să prezinte argumente şi indicii din care să rezulte în ce măsură drepturile sale nepatrimoniale i-au fost afectate prin fapta autorului, astfel încât să se poată evalua despăgubirile ce urmează să compenseze un eventual prejudiciu”, au comentat magistraţii cu privire la plângerea lui Paul D. O apreciere similară a fost făcută şi în privinţa pângerii Ancăi P. Decizia magistraţilor de a respinge ambele plângeri a nemulţumit ambele părţi. Contestanţiile depuse de cei doi vecini împotriva sentinţei au intrat pe rolul Tribunalului, care urmează să stabilească primul termen al apelului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.