Doina Gradea, şefa TVR, refuză să se prezinte la audieri în Camera Depuaţilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Doina Gradea, şefa TVR, refuză să se prezinte la audieri în Camera Depuaţilor

GALERIE
Doina Gradea
  • Doina Gradea
- +

Doina Gradea, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, nu se va prezenta miercuri la audierea din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, unde fusese invitată pentru a discuta despre neregulile constatate de Curtea de Conturi în urma auditului efectuat la instituţia pe care o conduce.

Preşedintele Comisiei, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a fost cel care a transmis invitaţia. El a declarat pentru News.ro că Doina Gradea nu va veni la Parlament pentru că este plecată la Timişoara.

Luni, într-un comunicat remis News.ro, Ştirbu afirma: „Având certitudinea că doamna Doina Gradea a încălcat legea în repetate rânduri la conducerea SRTv, dovadă stând acest document oficial emis de Curtea de Conturi a României, am considerat oportun ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să obţinem câteva lămuriri de la stimabila doamnă cu privire la încălcarea Legii nr.82/1991 a contabilităţii, a Legii nr.500/2002 privind finanţele publice, a O.G. nr.119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului de Administraţie al SRTv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Comitetului Director al SRTv, cât şi la încălcarea Hotărârilor Consiliului de Administraţie al SRTv”.

În raportul efectuat de Curtea de Conturi la Televiziunea Română au fost consemnate cinci abateri privind contracte de drepturi de autor pentru artişti, modificarea sursei de finanţare pentru Cerbul de Aur şi organigrama. La finalul lunii februarie, Gigel Ştirbu a solicitat Curţii de Conturi a României un audit public extern pe 2018 la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţii permanenţi ai televiziunii publice.

Doina Gradea a transmis joi un răspuns la afirmaţiile făcute cu o zi în urmă de Gigel Ştirbu, considerându-le declaraţii politice care „depăşesc sfera argumentelor raţionale şi reale”. Ea susţine că răspunderea pentru deciziile care au condus la disfuncţionalităţile reţinute de Curtea de Conturi în raportul trimis miercuri presei de deputatul PNL aparţine celor care au gestionat fiecare proiect în parte.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.