Doliu la Facultatea de Istorie din Iași. A murit un alt profesor remarcabil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Doliu la Facultatea de Istorie din Iași. A murit un alt profesor remarcabil

GALERIE
deces
  • deces
- +

Un alt profesor important pentru Facultatea de Istorie s-a stins din viață. Despre Mihail Vasilescu, conducerea facultății spune că a făcut parte din generația de profesori care au ridicat știința istorică românească.

Mesajul decanului Facultății de Istorie de la UAIC, prof.dr. Lucrețiu Bîrliba:

„Facultatea de Istorie anunță cu nespusă tristețe plecarea dintre noi a Profesorului Mihail Vasilescu, specialist în istoria antica universală, în particular istoria Greciei si a originii populațiilor din vechea Eladă. Împătimit admirator și cunoscător al culturii lumii antice, Domnia Sa a pledat necontenit pentru punerea în valoare a izvoarelor și monumentelor Antichității ca exemple de urmat în societatea actuală. Profesorul Vasilescu a făcut parte din acea generație de dascăli și cercetători care au pus preț pe cunoașterea surselor, pe dragostea față de document și față de cultură în general. El rămâne în memoria generațiilor de studenți cărora le-a fost dascăl prin zâmbetul său  cald, prin nesfârșita sa bunătate și prin boemia în cel mai frumos sens al cuvântului. Prin plecarea neașteptată și oarecum grăbită a Domniei Sale, alături de cea a Profesorului Ioan Caproșu, Facultatea de Istorie se desparte, încet-încet, de o generație de profesori care au ridicat știința istorică românească. Dumnezeu să-l odihnească”!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.