Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Căci, după cum remarcă şi amicul Archie, este clar că partidoiul ieşean va intra, dacă nu e şi intrat deja, într-o criză de leadership imediat după alegeri, odată ce este clar că nea Măricel va deveni cel mai probabil un senator de decor, după ce madama cu Camelii se va retrage cel mai probabil la catedră, şi în sfârşit după’ ce până şi rezervistul împăciuitor Castanciu a cam ieşit din cărţile de la masa principală.

Treaba e oablă tare, spune Archie, căci va depinde foarte mult şi de scorul partidoiului la nivel naţional, în funcţie de care se va decide şi ce se alege cu actualii lideri de la Bucureşti, iar, în funcţie de aceştia, lovitura se va propaga de-a hăis sau de-a cea, dacă nu cumva şi de-a hoarta, şi la Iaşi. Dar, după cum observă amicul Archibald Tănase, va conta foarte mult şi de scorul care va ieşi la Iaşi.

De-un par egzamplu, dacă junele cu Cojoc, om de-al lui Măricel, va intra în parlament de pe locul doi la Senat, lucru foarte puţin probabil, atunci se poate spera că nea Măricel va rămâne cu o poziţie puternică, din care va avea sfori de tras şi pe viitor. Iar dacă la dipotaţi junele Electrician prinde dipotăţia de pe locul trei pe liste, cum este posibil, atunci iarăşi se anunţă contorsiuni tam, tam şi tara-ram.

Un lucru este însă cert, observă amicul Archie: viitorul pol de putere în filiala ieşeeană a partidoiului se va putea constitui în jurul a doi viitori şi siguri dipotaţi. Da, despre ei este vorba: dom’ Vasile şi dom’ Vasilică. Să nu spuneţi că nu v-am zis...

Politichia de lângă mămica

Una scurtă dar vioaie şi despre viitorul filialei useriste locale, care vedem că, la indicaţiile preţioase ale şefei, îşi croieşte drum nou, cu oameni noi, în politichia locală.

Cică o voce tot mai influentă ar urma să fie cea a junelui şef pe muniţip, care are şanse inclusiv de a ajunge deputat la numai 24 de ani. Bravo lui, dar ne-am amintit de un slogan vânturat acuma ceva vreme, ceva cu “prin noi înşine”. Tare nimerit pentru un şef care încă locuieşte cu părinţii, nu-i aşa?

PS: Şi apropo de scorul partidoiului, iaca declaraţie de neînţeles spusă ieri de mister Ciolacu: “ Îmi depun mandatul dacă PSD iese pe locul doi în alegeri”. În fine, nouă ne era că iese chiar pe trei, nu pe doi, dar, în fine... Lumea zice că a spus aşa ceva ca să ridice moralul trupelor. Căci, doar ştiţi de pe vremea lui Dragnea-Dăncilă: partidoiul e ultimul loc în care contează ce-ai promis. Sau invers, că merge...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.