Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Căci, după cum remarcă şi amicul Archie, este clar că partidoiul ieşean va intra, dacă nu e şi intrat deja, într-o criză de leadership imediat după alegeri, odată ce este clar că nea Măricel va deveni cel mai probabil un senator de decor, după ce madama cu Camelii se va retrage cel mai probabil la catedră, şi în sfârşit după’ ce până şi rezervistul împăciuitor Castanciu a cam ieşit din cărţile de la masa principală.

Treaba e oablă tare, spune Archie, căci va depinde foarte mult şi de scorul partidoiului la nivel naţional, în funcţie de care se va decide şi ce se alege cu actualii lideri de la Bucureşti, iar, în funcţie de aceştia, lovitura se va propaga de-a hăis sau de-a cea, dacă nu cumva şi de-a hoarta, şi la Iaşi. Dar, după cum observă amicul Archibald Tănase, va conta foarte mult şi de scorul care va ieşi la Iaşi.

De-un par egzamplu, dacă junele cu Cojoc, om de-al lui Măricel, va intra în parlament de pe locul doi la Senat, lucru foarte puţin probabil, atunci se poate spera că nea Măricel va rămâne cu o poziţie puternică, din care va avea sfori de tras şi pe viitor. Iar dacă la dipotaţi junele Electrician prinde dipotăţia de pe locul trei pe liste, cum este posibil, atunci iarăşi se anunţă contorsiuni tam, tam şi tara-ram.

Un lucru este însă cert, observă amicul Archie: viitorul pol de putere în filiala ieşeeană a partidoiului se va putea constitui în jurul a doi viitori şi siguri dipotaţi. Da, despre ei este vorba: dom’ Vasile şi dom’ Vasilică. Să nu spuneţi că nu v-am zis...

Politichia de lângă mămica

Una scurtă dar vioaie şi despre viitorul filialei useriste locale, care vedem că, la indicaţiile preţioase ale şefei, îşi croieşte drum nou, cu oameni noi, în politichia locală.

Cică o voce tot mai influentă ar urma să fie cea a junelui şef pe muniţip, care are şanse inclusiv de a ajunge deputat la numai 24 de ani. Bravo lui, dar ne-am amintit de un slogan vânturat acuma ceva vreme, ceva cu “prin noi înşine”. Tare nimerit pentru un şef care încă locuieşte cu părinţii, nu-i aşa?

PS: Şi apropo de scorul partidoiului, iaca declaraţie de neînţeles spusă ieri de mister Ciolacu: “ Îmi depun mandatul dacă PSD iese pe locul doi în alegeri”. În fine, nouă ne era că iese chiar pe trei, nu pe doi, dar, în fine... Lumea zice că a spus aşa ceva ca să ridice moralul trupelor. Căci, doar ştiţi de pe vremea lui Dragnea-Dăncilă: partidoiul e ultimul loc în care contează ce-ai promis. Sau invers, că merge...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri