Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Deh, om chibzuit cu paralele, când e vorba de cheltuit cu ăia micii şi soţia, aşa cum face orice bun şi de onoare familist… Dar, în fine, probleme personale, nu ne mai întindem, că nu asta ne doare musai pe noi acum. Ci altceva: cine va rămâne la butoane, pe post de ţinut locul? Adicătelea, mai la obiect: vicele Ciorăpel sau vicele Daniel? Am întinde mâna spre un rămăşag, dar ni-i că rămânem apoi fără bani de concediul la cort, pe care-l avem programat mai spre finele lunii. Aşa că vă spunem derect: e al doilea. O fi de bine, o fi de rău?

Lista constituţionalilor trimişi la încălzire. Cine e de la Iaşi?

ncepusem ieri să vă povestim aicea despre cea mai mare mutare politică a perioadei acesteia fără alegeri, anume vacantarea şi apoi numirea a trei noi juzi, din totalul de nouă, la Curtea Constituţiona lă. Mutare în urma căreia, având în vedere locatarul de la Cotro ceni, precum şi majoritatea nouă din Senat şi Cameră, cică se va schimba radical componenţa şi orientarea acestui controversat for decizional care, în ultimii ani, parcă prea şi-a făcut de cap fiind pe faţă de partea ălora fără şapcă. Aşadar, vor pleca din Curte trei dintre cei numiţi în 2013: fostul dipotat PSD de Iaşi Valer Dor neanu, capul răutăţilor pro-Drag nea de acolo, fost judecă toarea de la Iaşi Mona Pivniceru, amică de-a lui Vlasov şi mare fană a jongleriilor anti-constitu ţionale ale USL, plus Daniel Morar, un dubios şi jumătate de la Mureş ce l-a prostit pe Băse (sau invers, în fine).

Ei bine, dacă doi din aceştia trei ce pleacă sunt cu legături cu Iaşul, iacătă că pronia politică cică va face dreptate şi tot doi dintre cei trei noi ce vor fi foarte probabil numiţi vor fi de la Iaşi sau cu legături bune aicea. Sau două, nu doi, în fine. Prima pe listă ar fi, zice-se, senatoarea liberală de Iaşi Iulia Scântei. Da, ştim, biznisurile ei notariale sunt la Bucureşti de mulţi ani, dar madam de aicea se trage, aicea s-a şcolit în drept, la academia privată a lui domn profesor Trompea, şi tot de aicea, pe filiera Relu&Schinariu, a ajuns apoi în politichia mare, direct la butoanele principale.

A doua madamă este o fostă şefă de partid, senatoarea Alina Gorghiu, fostă doctorandă de-a lui Tudorel, cu studii adânci în drept la universitatea privată „Cantemir“ (ştiţi voi care: aia cu conducerea la bulău). Al treilea nume nu importă, că, zice-se, va reveni USR. Deci, per total, am zice că e de bine. Căci, e clar, se putea şi mai rău…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.