anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Deh, om chibzuit cu paralele, când e vorba de cheltuit cu ăia micii şi soţia, aşa cum face orice bun şi de onoare familist… Dar, în fine, probleme personale, nu ne mai întindem, că nu asta ne doare musai pe noi acum. Ci altceva: cine va rămâne la butoane, pe post de ţinut locul? Adicătelea, mai la obiect: vicele Ciorăpel sau vicele Daniel? Am întinde mâna spre un rămăşag, dar ni-i că rămânem apoi fără bani de concediul la cort, pe care-l avem programat mai spre finele lunii. Aşa că vă spunem derect: e al doilea. O fi de bine, o fi de rău?

Lista constituţionalilor trimişi la încălzire. Cine e de la Iaşi?

ncepusem ieri să vă povestim aicea despre cea mai mare mutare politică a perioadei acesteia fără alegeri, anume vacantarea şi apoi numirea a trei noi juzi, din totalul de nouă, la Curtea Constituţiona lă. Mutare în urma căreia, având în vedere locatarul de la Cotro ceni, precum şi majoritatea nouă din Senat şi Cameră, cică se va schimba radical componenţa şi orientarea acestui controversat for decizional care, în ultimii ani, parcă prea şi-a făcut de cap fiind pe faţă de partea ălora fără şapcă. Aşadar, vor pleca din Curte trei dintre cei numiţi în 2013: fostul dipotat PSD de Iaşi Valer Dor neanu, capul răutăţilor pro-Drag nea de acolo, fost judecă toarea de la Iaşi Mona Pivniceru, amică de-a lui Vlasov şi mare fană a jongleriilor anti-constitu ţionale ale USL, plus Daniel Morar, un dubios şi jumătate de la Mureş ce l-a prostit pe Băse (sau invers, în fine).

Ei bine, dacă doi din aceştia trei ce pleacă sunt cu legături cu Iaşul, iacătă că pronia politică cică va face dreptate şi tot doi dintre cei trei noi ce vor fi foarte probabil numiţi vor fi de la Iaşi sau cu legături bune aicea. Sau două, nu doi, în fine. Prima pe listă ar fi, zice-se, senatoarea liberală de Iaşi Iulia Scântei. Da, ştim, biznisurile ei notariale sunt la Bucureşti de mulţi ani, dar madam de aicea se trage, aicea s-a şcolit în drept, la academia privată a lui domn profesor Trompea, şi tot de aicea, pe filiera Relu&Schinariu, a ajuns apoi în politichia mare, direct la butoanele principale.

A doua madamă este o fostă şefă de partid, senatoarea Alina Gorghiu, fostă doctorandă de-a lui Tudorel, cu studii adânci în drept la universitatea privată „Cantemir“ (ştiţi voi care: aia cu conducerea la bulău). Al treilea nume nu importă, că, zice-se, va reveni USR. Deci, per total, am zice că e de bine. Căci, e clar, se putea şi mai rău…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X