Domnule ministru Cătălin Drulă,vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Comunicat de presă

Domnule ministru Cătălin Drulă,vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare (P)

GALERIE
IMG-20210217-WA0003
  • IMG-20210217-WA0003
- +

Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod deliberat?!) din calendarul finanțării europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

V-am atras atenția că prelungiți în mod nejustificat realizarea acestui proiect, am depus și amendament la Legea Bugetului pentru finanțarea proiectării într-un termen rezonabil de doi ani tocmai pentru a vă ajuta să vă respectați angajamentele stabilite în propriul caiet de sarcini. Ați insistat să prelungiți și această etapă cu minimum doi ani!

Am depus amendament și pentru finanțarea proiectării tronsonului Tg.Neamț-Tg.Mureș. Ați amânat și această etapă fără să vă asumați vreun termen clar.

Domnule ministru, dacă autostrada A8 nu va fi inclusă la finanțare europeană, DEMISIA va fi un act normal, dar insuficient pentru românii din zona Moldovei!

Să ne amintim că, de peste un an, ați anulat licitația de construcție a autostrăzii prin parteneriat public-privat (deși erau patru ofertanți deja înscriși) cu motivația că veți accesa fonduri europene. 

De peste un an, nu ați pus nimic în loc, anulați sau prelungiți nepermis de mult licitațiile. 

Deja sunteți în afara calendarului pentru finanțarea prin PNRR, iar fondurile europene din exercițiul financiar multianual european 2021-2027 pentru autostrăzi sunt atat de limitate încât e posibil să nu ajungă nici pentru autostrăzile aflate deja în faza de construcție sau proiectare.

Domnule ministru, am pierdut un an și jumătate ca să ratați finanțarea europeană a autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț?

Mai mult, după cum știți din Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, am depus un amendament la Legea Autostrăzii Unirii prin care fixam un termen clar de construcție a autostrăzii A8, pe fiecare tronson în parte, astfel încât să putem accesa fondurile europene. Dar întârzierile înregistrate deja de peste un an de zile încep să anuleze speranțele tuturor.

Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dumneavoastră pentru construcția autostrăzii Iași-Tg. Mureș și sursele de finanțare! 

Când vom circula pe aceasta autostradă și cum va fi finanțată?

 

Deputat PSD de Iași,

Vasile TOMA

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.