Donald Trump, un atu pentru Rusia, reperat de KGB în urmă cu 40 de ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Donald Trump, un atu pentru Rusia, reperat de KGB în urmă cu 40 de ani

GALERIE
Donald Trump
  • Donald Trump
- +

Donald Trump a fost reperat de KGB, serviciile de spionaj sovietice, cu mult înainte să devină preşedintele Statelor Unite. susţine un fost agent KGB, Iuri Şveţ, într-o carte a jurnalistului Craig Unger, ”American Kompromat”, relatează The Guardian.

În anii '80, KGB-ul vedea în Donald Trump o persoană care poate servi interesele Rusiei. Omul de afaceri devenit preşedinte a intrat pe ”radarul” spionilor sovietici pentru prima oară în 1977, când tocmai se căsătorise cu prima sa soţie, Ivana Zelnickova, de origine cehoslovacă. Donald Trump a fost vizat atunci într-o anchetă de spionaj a KGB şi serviciilor din Cehoslovacia, o ţară comunistă aflată la acea vreme sub tutela Moscovei.

În 1980, Donald Trump a deschis Hotelul Grand Hyatt la New York, iar în vederea echipării camerelor hotelului el a cumpărat 200 de televizoare de la un distribuitor care ar fi fost controlat de KGB, un lucru care ar fi făcut posibilă o mai bună cunoaştere a viitorului preşedinte al Statelor Unite drept un potenţial atu al URSS.

ÎNTÂLNIRE CU KGB-UL

În 1987, Donald ŞI Ivana Trump vizitau Moscova şi Sankt Petersburgul. Tot potrivit lui Iuri Şveţ, care se afla în post la Washington, în anii '80, KGB-ul a intrat în contact cu viitorul preşedinte şi i-a sugerat să devină un politician. ”Pentru KGB era o ofensivă de şarm. Ei au cules multe informaţii despre personalitatea sa, pentru a afla cine era cu adevărat. Au avut sentimentul că era extrem de vulnerabil intelectual şi psihologic şi că era sensibil la linguşeli. Este lucrul pe care l-au exploatat”, declară Iuri Şveţ pentru The Guardian.

”Ei s-au prefăcut a fi foarte impresionaţi de personalitatea sa şi (i-au spus că) credeau că trebuie să fie persoana care avea să ajungă într-o bună zi preşedintele Statelor Unite”, adaugă el. Revenit în Statele Unite, Donald Trump a încercat să se lanseze în cursa obţinerii învestirii Partidului Republican în alegerile prezidenţiale.

El a publicat un editorial, în mai multe publicaţii, la 1 septrmbrie 1987, în care afirma că Statele Unite este necesar să nu mai apere ţări care pot face singure acest lucru. Această poziţie izolaţionistă a încântat KGB-ul, subliniază Iri Şveţ. Iar Donald Trump avea să o reafirme pe când avea să fie preşedintele Statelor Unite, din 2017 în 2021.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.