Donaţie pentru copiii din programul Pro Ruralis de la Club Rotary Iaşi Copou
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Donaţie pentru copiii din programul Pro Ruralis de la Club Rotary Iaşi Copou

GALERIE
educatie online tablete
  • educatie online tablete
- +

26 de dispozitive electronice vor ajunge la copiii din Proiectul Pro Ruralis în urma unei donaţii facilitate de către Club Rotary Iaşi Copou, în acest moment, toţi cei 95 de copii cuprinşi în cadrul proiectului având dispozitivele necesare pentru desfăşurarea orelor online. Acest lucru a fost posibil datorită donaţiilor din partea mai multor sponsori, dar şi a unor persoane private. Ultima donaţie, dar şi cea mai consistentă, a fost posibilă datorită implicării Clubului Rotary Iaşi Copou, partener al Proiectului Pro Ruralis încă din 2010.

"Noi, cei de la Rotary Copou, ne-am asumat misiunea de a susţine excelenţa în educaţie şi educaţia în general şi să luptăm cu abandonul şcolar pentru că este un fenomen dureros la nivelul societăţii româneşti în acest moment. În acest sens, noi colaborăm cu Asociaţia Pro Ruralis încă de când ne-am înfiinţat, din 2010, şi de atunci susţinem permanent câteva burse, depinde de la un an la altul în funcţie de fondurile pe care le avem. Parteneriatul este astfel unul de durată cu Asociaţia Pro Ruralis. Anul acesta au apărut provocări noi şi au ieşit la iveală nişte realităţi triste din societatea românească, iar copiii care sunt în program, unii dintre ei, nu aveau mijloacele necesare pentru a participa la activităţile didactice online", a punctat preşedintele Clubului Rotary Iaşi Copou, Alexandru Grigoraş, care a adăugat că s-au căutat soluţii imediat ce problema le-a fost adusă la cunoştinţă. "Aşa facem mereu. Plecăm de la câte o problemă din comunitate şi încercăm să o rezolvăm în măsura în care este posibil. Ne bucurăm că am reuşit să facem asta, cu ajutorul sponsorizării de la Nordis Group. Noi le suntem profund recunoscători că au fost sensibilizaţi, de ceea ce le-am propus noi şi ne bucurăm că am rezolvat problema cu aceşti 26 de copii care vor putea să îşi continue studiile", a subliniat Alexandru Grigoraş.

În sprijinul copiilor din cadrul Proiectului Pro Ruralis a venit şi Compania Antibiotice Iaşi, care a donat încă din primele săptămâni ale anului şcolar cinci tablete. De asemenea, au fost donate dispozitive din partea unor foşti beneficiari ai programului, din partea unor persoane private din ţară, iar o ieşeancă, Adriana Săvescu, a donat suma de 700 de lei pentru achiziţionarea unui dispozitiv. În acest moment, toţi elevii din cadrul Pro Ruralis au dispozitivele necesare pentru a participa la orele online. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.