anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.07.2020

Ghetuţe din piele pentru cei 118 elevi minunaţi dar necăjiţi:

Donaţie surpriză pentru micuţii sărmani din Alexeni: 15.000 lei. Campanie Ziarul de Iași

GALERIE
copii
 • copii
- +
Suma, echivalentul a 3.000 de euro, a fost donată ieri de Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului Silk District, împreună cu un mesaj de responsabilitate socială. Tot ieri, Conest SA a oferit 2.000 de lei, iar doi ieşeni anonimi au contribuit cu 1.000, respectiv 500 de lei
În ciuda lipsurilor de acasă, „piticii“ din Alexeni se bucură încă de copilărie. Râd, se joacă chiar dacă le lipsesc jucăriile şi visează să ajungă oameni „mari“, profesori, medici sau poliţişti. Copiii din Alexeni îl aşteaptă pe Moş Crăciun anul acesta, chiar dacă în anii trecuţi nu a trecut pe la ei. Împreună, le putem aduce ghetuţele din piele, căciuliţele, fularele şi mănuşile mult visate. În şcoala din Alexeni ar mai trebui materiale didactice, la grădiniţă este nevoie de jucării, iar biblioteca şcolii la care învaţă 118 copii de grădiniţă şi din clasele primare şi aproximativ 50 de copii din clasele gimnaziale are cărţi care încap toate pe două rafturi. În demersul nostru de a le face un Crăciun mai fericit, s-au alăturat şi două cunoscute companii: Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului Silk District, care a donat pentru darurile micuţilor 3.000 de euro, şi Conest, care donează suma de 2.000 de lei.
 
Cine s-a mai alăturat ieri campaniei „Ziarului de Iaşi“
 
În cadrul Campaniei de Crăciun a Ziarului de Iaşi s-a alăturat şi Compania Conest, care a donat pentru darurile copiilor din Alexeni suma de 2.000 de lei. Aceşti bani se vor transforma în ghetuţe şi hăinuţe pentru copiii săraci, care nu vor mai îndura frigul până la şcoală în haine de împrumut, în tenişi sau doar în pulovere şi hanorace. În ajutorul lui Moş Crăciun a venit şi Prime Kapital, care donează o sumă remarcabilă: 3.000 de euro. „Imaginile cu aceşti copii sunt mişcătoare, amintesc de copilăria multora dintre noi, indiferent unde am crescut. Credem că este o datorie pentru toţi cei care vor să ofere beneficii comunităţii să facă şi astfel de gesturi, care oferă bucurie şi armonie celor ce au cel mai mult nevoie de asta, mai ales acum, în preajma Sărbătorilor. Înţelegem astfel să ne manifestăm dimensiunea socială nu numai în proiectele noastre de anvergură, dar şi prin astfel de gesturi, prin care transmitem şi un mesaj social, de responsabilitate faţă de cei aflaţi în dificultate“, ne-au transmis reprezentanţii Prime Kapital.
 
Totodată, o ieşeancă, ce a dorit să îşi păstreze anonimatul, a donat 1.000 de lei, iar o altă persoană din Iaşi, care de asemenea a dorit să nu i se cunoască numele, a dăruit acestor copii 500 de lei. Şi ieşeanul Andrei C. a dorit să fie alături de micuţii din Alexeni cu suma de 100 de lei.
 
Cum putem să ajutăm
 
Cei care doresc să ajute în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35. Mai multe detalii la telefon: 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, chiar şi prin fax. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana (n.r. - şcoala cu personalitate juridică care are în subordine Şcoala Alexeni), contul fiind RO19BRDE240SV31022122400. Din banii strânşi, Ziarul de Iaşi va cumpăra ghetuţe, fulare şi mănuşi, împreună cu reprezentanţii şcolii. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, vor fi achiziţionate materiale didactice necesare Şcolii Alexeni. De asemenea, ieşenii care doresc să doneze îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării sau alimente neperisabile pentru familiile nevo­iaşe din Alexeni pot face acest lucru la sediul redac­ţiei.

Lista onorabilă a donatorilor din această campanie

 • Prime Kapital (dezvoltator Silk District) - 3.000 euro
 • Conest - 2.000 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Anonim - 500 lei
 • Andrei C. - 100 lei
 • Focality - 3.000 lei
 • USLIP Iaşi - cutii de bomboane şi agende
 • Silviu Macovei - 500 lei
 • Constantin Adăscăliţei - 500 lei
 • Editura Gama - cărţi educative
 • M.P. - 2.000 lei
 • Familia Ozarchevici - trei saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte și dulciuri
 • Camelia Gavrilă -1.000 lei
 • Asociaţia de Părinţi Şcoala „Haşdeu“ - 1.000 lei
 • Maftei Ilie - saci cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi obiecte casnice
 • Cuplu pensionari - 100 lei
 • Compania Antibiotice - 3.000 lei
 • Teritex România - căciuliţe şi fulare pentru copii
 • Anonim - 200 lei
 • Viorel Blăjuţ - 3.000 lei
 • Marian Şerbescu - 500 lei
 • Anonim - 500 lei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Munca în vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.