Donaţie surpriză pentru micuţii sărmani din Alexeni: 15.000 lei. Campanie Ziarul de Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Ghetuţe din piele pentru cei 118 elevi minunaţi dar necăjiţi:

Donaţie surpriză pentru micuţii sărmani din Alexeni: 15.000 lei. Campanie Ziarul de Iași

GALERIE
copii
 • copii
- +
Suma, echivalentul a 3.000 de euro, a fost donată ieri de Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului Silk District, împreună cu un mesaj de responsabilitate socială. Tot ieri, Conest SA a oferit 2.000 de lei, iar doi ieşeni anonimi au contribuit cu 1.000, respectiv 500 de lei
În ciuda lipsurilor de acasă, „piticii“ din Alexeni se bucură încă de copilărie. Râd, se joacă chiar dacă le lipsesc jucăriile şi visează să ajungă oameni „mari“, profesori, medici sau poliţişti. Copiii din Alexeni îl aşteaptă pe Moş Crăciun anul acesta, chiar dacă în anii trecuţi nu a trecut pe la ei. Împreună, le putem aduce ghetuţele din piele, căciuliţele, fularele şi mănuşile mult visate. În şcoala din Alexeni ar mai trebui materiale didactice, la grădiniţă este nevoie de jucării, iar biblioteca şcolii la care învaţă 118 copii de grădiniţă şi din clasele primare şi aproximativ 50 de copii din clasele gimnaziale are cărţi care încap toate pe două rafturi. În demersul nostru de a le face un Crăciun mai fericit, s-au alăturat şi două cunoscute companii: Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului Silk District, care a donat pentru darurile micuţilor 3.000 de euro, şi Conest, care donează suma de 2.000 de lei.
 
Cine s-a mai alăturat ieri campaniei „Ziarului de Iaşi“
 
În cadrul Campaniei de Crăciun a Ziarului de Iaşi s-a alăturat şi Compania Conest, care a donat pentru darurile copiilor din Alexeni suma de 2.000 de lei. Aceşti bani se vor transforma în ghetuţe şi hăinuţe pentru copiii săraci, care nu vor mai îndura frigul până la şcoală în haine de împrumut, în tenişi sau doar în pulovere şi hanorace. În ajutorul lui Moş Crăciun a venit şi Prime Kapital, care donează o sumă remarcabilă: 3.000 de euro. „Imaginile cu aceşti copii sunt mişcătoare, amintesc de copilăria multora dintre noi, indiferent unde am crescut. Credem că este o datorie pentru toţi cei care vor să ofere beneficii comunităţii să facă şi astfel de gesturi, care oferă bucurie şi armonie celor ce au cel mai mult nevoie de asta, mai ales acum, în preajma Sărbătorilor. Înţelegem astfel să ne manifestăm dimensiunea socială nu numai în proiectele noastre de anvergură, dar şi prin astfel de gesturi, prin care transmitem şi un mesaj social, de responsabilitate faţă de cei aflaţi în dificultate“, ne-au transmis reprezentanţii Prime Kapital.
 
Totodată, o ieşeancă, ce a dorit să îşi păstreze anonimatul, a donat 1.000 de lei, iar o altă persoană din Iaşi, care de asemenea a dorit să nu i se cunoască numele, a dăruit acestor copii 500 de lei. Şi ieşeanul Andrei C. a dorit să fie alături de micuţii din Alexeni cu suma de 100 de lei.
 
Cum putem să ajutăm
 
Cei care doresc să ajute în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35. Mai multe detalii la telefon: 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, chiar şi prin fax. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana (n.r. - şcoala cu personalitate juridică care are în subordine Şcoala Alexeni), contul fiind RO19BRDE240SV31022122400. Din banii strânşi, Ziarul de Iaşi va cumpăra ghetuţe, fulare şi mănuşi, împreună cu reprezentanţii şcolii. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, vor fi achiziţionate materiale didactice necesare Şcolii Alexeni. De asemenea, ieşenii care doresc să doneze îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării sau alimente neperisabile pentru familiile nevo­iaşe din Alexeni pot face acest lucru la sediul redac­ţiei.

Lista onorabilă a donatorilor din această campanie

 • Prime Kapital (dezvoltator Silk District) - 3.000 euro
 • Conest - 2.000 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Anonim - 500 lei
 • Andrei C. - 100 lei
 • Focality - 3.000 lei
 • USLIP Iaşi - cutii de bomboane şi agende
 • Silviu Macovei - 500 lei
 • Constantin Adăscăliţei - 500 lei
 • Editura Gama - cărţi educative
 • M.P. - 2.000 lei
 • Familia Ozarchevici - trei saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte și dulciuri
 • Camelia Gavrilă -1.000 lei
 • Asociaţia de Părinţi Şcoala „Haşdeu“ - 1.000 lei
 • Maftei Ilie - saci cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi obiecte casnice
 • Cuplu pensionari - 100 lei
 • Compania Antibiotice - 3.000 lei
 • Teritex România - căciuliţe şi fulare pentru copii
 • Anonim - 200 lei
 • Viorel Blăjuţ - 3.000 lei
 • Marian Şerbescu - 500 lei
 • Anonim - 500 lei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.