anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

ADVERTORIAL

(ADVERTORIAL) Doru TOMPEA: UMF Iași fuge de justiția ieșeană

GALERIE
Doru Tompea
 • Doru Tompea
- +

Vasile Astarăstoaie face pe dracu în patru ca să strămute procesul care trebuie se judece astăzi 19 februarie privind contestația la executarea sediului Universității Petre Andrei din Iași, din str. Grigore Ghica Vodă nr. 13, de către Direcția de Finanțe Iași în  favoarea UMF-ului cu prejudicierea statului român.

În ultimul moment UMF a depus la instanță o cerere de strămutare a cauzei la orice altă instanță în afară Iașului, urmând ca în această privință Curtea de Apel Iași, tot astăzi să se pronunțe asupra cererii.

Menționăm ca UMF are calitatea de intimat/pârât precum și de intervenient.

Câteva intrebări se desprind de aici:


1. De ce nu a cerut fiscul ieșean aceasta strămutare?

2. Ce interes are UMF pentru a tergiversa soluționarea cauzei dacă considera că a achiziționat corect sediul UPA?

3. De ce se teme Astărăstoae de justiția ieșeană?

4. Cine plătește penalitățile caere se adună la banca din cauza acestei posibile amânări? AICI RĂSPUNSUL E CLAR NOI, CONTRIBUABILII.

5. Cine stă în spatele acestei actiuni a UMF?

 Jocul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași dovedește ceea ce au afirmat reprezentanții UPA de la începutul acestei actiuni, faptul că executarea a fost făcută la comanda politică în favoarea UMF. De aceea, acum, în pragul judecării cazului, țipă cel ce se considera beneficiarul. 

Prof.univ.dr. Doru TOMPEA

Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.