Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Dosar cu semnături “Fără penali” pierdut de o primărie. A fost găsit după ce presa s-a interesat de subiect

GALERIE
penali
  • penali
- +

Dosarul cu semnăturile strânse de USR în comuna arădeană Pilu, în cadrul campaniei ”Fără penali în funcţii publice”, care fusese pierdut în urmă cu aproximativ o săptămână de către responsabilii Primăriei, a fost găsit, joi, la scurt timp după ce News.ro a luat declaraţii celor implicaţi.

Primarul afirmă acum că ”dosarul era băgat în alt dosar şi s-a făcut o căutare mai atentă”. Semnăturile au fost atestate pe loc de către oficiali şi trimise cu maşina la USR Arad.

La doar câteva minute după ce News.ro a publicat ştirea despre dosarul cu semnăturile USR pierdut de Primăria Pilu, primarul Dan Drăgan a anunţat că a mai făcut o căutare şi a găsit dosarul.

”Am cerut să fie căutat bine şi a fost găsit în alt dosar, nu a fost observat anterior. Am făcut toate procedurile şi l-am trimis imediat pe viceprimar la Arad pentru a-l preda celor de la USR”, a spus primarul.

Întrebat de ce nu s-a făcut această căutare de o săptămână, de când s-a transmis informaţia la USR că a fost pierdut dosarul, primarul a spus: ”Habar nu am de ce nu l-au mai căutat...”

Contactat de News.ro, viceprimarul, cel care ar fi pierdut dosarul, a declarat: ”L-am mai căutat o dată după ce m-aţi sunat şi l-am găsit eu personal. Sunt pe drum spre USR Arad, toate semnăturile au fost atestate şi nu sunt probleme”.

Joi dimineaţă, reprezentanţii USR Arad declaraseră pentru News.ro că o primărie din judeţ a pierdut dosarul cu semnăturile adunate în campania ”Fără penali în funcţii publice”.

Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a declarat că nu va fi depusă nicio plângere, deşi ”este o situaţie gravă, fiind vorba de expresia materială a voinţei cetăţenilor”.

”Punem incidentul pe seama incompetenţei şi harababurii care cararcterizează în general administraţia locală. Nu vom depune plângere”, a spus Wiener.

Contactat iniţial, primarul comunei Pilu, Dan Drăgan, a recunoscut că a fost pierdut dosarul, dar a dat vina pe viceprimar: ”Vicele nu mai ştie unde a pus dosarul. Eu l-am văzut la un moment dat pe biroul dumnealui... Nu e pagubă, oricum nu erau prea multe, decât vreo 30”.

Viceprimarul, Acs Tiberiu, s-a rezumat să spună că va căuta din nou dosarul, în speranţa că îl va găsi.

USR Arad este aproape de finalizarea etapei de atestare a semnăturilor celor care susţin iniţiativa ”Fără Penali în funcţii publice”.

În judeţ au fost strânse aproximativ 30.000 de semnături, dar în jur de 29.000 au fost depuse la cele 78 de unităţi administrativ teritoriale, în vederea atestării calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului acestora.

Dosarele depuse la primăriile din judeţ, cu peste 8.000 de semnături, au fost recuperate, iar aproximativ 450 de semnături au fost invalidate, respectiv cinci la sută.

Reprezentanţii USR Arad spun că nu au întâmpinat probleme majore, ci doar ”mici trivialităţi”, pentru că unele primării nu au vrut ”din prima” să ia dosarele, spunând că nu se ocupă cu aşa ceva.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri