Dosar de executare silită de la ANAF pentru 41 de lei în cazul unei tinere din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Dosar de executare silită de la ANAF pentru 41 de lei în cazul unei tinere din Iași

GALERIE
anaf
  • anaf
- +

Vă întrebați cu ce se mai ocupă zilele acestea cei de la ANAF? Fac dosare de executare silită pentru datorii fictive de câțiva lei. Iată cazul unei tinere din Iași!

O tânără din Iași a primit zilele trecute un mesaj de la ANAF prin care era înștiințată că va fi executată silit pentru că nu și-a achitat datoria de 41 de lei reprezentând "regularizări la contribuția de asigurări sociale de sănătate".

Conform titlului executoriu, datoria trebuia achitată în intervalul martie - septembrie 2019. Dosarul de executare a fost întocmit pe 28 ianuarie 2021, iar somația de plată a venit pe 2 februarie 2021.

Tânăra a fost la ANAF în vara anului trecut, în 2020, pentru a achita orice datorie ar avea (cum a făcut în fiecare an, având o profesie liberală), iar cei de acolo i-au spus că există legi noi care încă nu se știe cum vor fi aplicate, că este posibil să fie "amnistiată" și că va fi anunțată dacă va fi nevoie să plătească ceva.

"M-am trezit direct cu dosar de executare pentru 41 de lei. Am fost, am plătit, nici nu am așteptat termenul legal de 15 zile, dar la casierie mi-au spus că am de dat 47 de lei. Nu înțeleg cum a crescut datoria peste noapte. Oricum, mi se pare absurd. Am cont în SPV (Spațiul Privat Virtual), deci puteam fi înștiințată altfel, nu ca și când aș fi devalizat statul", a menționat fata.

Iată somația și titlul executoriu:

"Nu știu ce reprezintă acele regularizări. Oricum, am achitat pentru că nu vreau bătaie de cap. Însă nu cred că e normal să merg eu pe la Finanțe să întreb dacă nu mai vor niște bani de la mine. Să mă anunțe din timp, că plătesc", a mai precizat tânăra.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.