anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Medic pus să-i achite 240.000 de euro băiatului căruia i-a ars penisul

GALERIE
dosar
 • dosar
- +

Un medic de la „Sfânta Maria“ ar putea plăti această sumă unui băieţel căruia i-a ars penisul în timpul unei proceduri medicale.

Procesul de malpraxis în care acuzat este medicul ieşean Bogdan Savu a fost înregistrat, recent, la Curtea de Apel Iaşi, după ce judecătorii de la instanţa inferioară şi-au motivate sentinţa. Prima instanţă a stabilit, anul trecut, ca medicul să plătească daune morale şi materiale de 240.000 de euro familiei unui copil ce are acum 11 ani şi care, în 2008, a fost victima unei intervenţii medicale eşuate efectuate de Savu. Medicul nu a fost de acord cu prima sentinţă, însă nici familia băiatului, care are pretenţii civile mai mari de la doctor, dar şi de la spital. În acest caz, Bogdan Savu a fost judecat şi penal, pentru neglijenţă în serviciu, însă medicul a scăpat de o eventuală pedeapsă după ce Judecătoria Iaşi a constatat că fapta s-a prescris.

Potrivit motivării primei instanţe, în toamna anului 2008, pe când avea şapte luni, minorul A.M. a fost dus de mama sa la medicul Savu de la Spitalul de Copii. Minorul avea o inflamaţie în zona genitală, iar doctorul a intervenit chirurgical cu un electrocauter. În timpul procedurii, aparatul a provocat arsuri de gradul I şi II în zona genitală a copilului.

„Instanţa reţine că producerea arsurilor de gradul I-II s-a realizat în exclusivitate pe fondul manevrării necorespunză­toa­re a electrocauterului de către medicul Savu Bogdan, prin reglarea deficitară a intensităţii curentului de coagulare/tăiere a instrumentului chirurgical folosit, nefiind incidentă cauza exoneratoare de răspundere a cazului fortuit“, au stabilit judecătorii primei instanţe.

Concluziile acestora au venit după ce, în timpul procesului, doctorul ieşean s-a apărat spunând că incidentul nefericit a avut loc din cauza unei defecţiuni a electrocauterului. Apărarea medicului a fost infirmată, potrivit judecătorilor, inclusiv de un inginer electronist din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, persoană care efectuase revizia electrocauterului şi care a concluzionat că acesta era funcţional.

Victima acelei intervenţii eşuate s-a stabilit, între timp, alături de părinţi, în altă ţară. În motivare judecătorii mai arată că e posibil ca acesta să rămână cu sechele pe viaţă din cauza intervenţiei din 2008.

„În actualitate nu poate fi anticipată evoluţia ulterioară a condiţiei medicale a mino­rului, din concluziile rapoartelor de expertiză medico-legale efectuate în cursul urmăririi penale şi al jude­căţii rezultând rezervele exprimate de către medici relativ la obţinerea unor rezultate reconstructive optime, care nu ar putea plasa persoana vătămată decât în situaţia de a avea un penis cvasinormal atunci când va atinge maximul dezvoltării anatomice, dezvoltarea normală a organului genital apărând ca fiind exclusă“, au mai motivat judecătorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.