Dosarul “Albumul”: ieri, al 68-lea termen în 4 ani, cu 58 de amânări
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Dosarul “Albumul”: ieri, al 68-lea termen în 4 ani, cu 58 de amânări

GALERIE
instanta
  • instanta
- +

Acum două luni, fostul şef al CJ Iaşi Cristian Adomniţei era condamnat la închisoare, sentinţa nefiind definitivă. Instanţa nu s-a lămurit însă în niciun fel în privinţa fostului vice al CJ Victor Chirilă.

Afacerea „Albumul” pare să se transforme într-o epopee fără sfârşit, cel puţin pentru unul dintre principalii săi protagonişti. La începutul lunii mai 2015, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie. În dosar au fost acuzaţi şi vicepreşedinţii CJ de atunci, Alin Aivănoaei şi Victor Chirilă, alături de un număr de funcţionari ai instituţiei.

Scandalul a pornit de la un contract încheiat de CJ cu firma Laser Co SRL, prin care aceasta din urmă se angaja să furnizeze o serie de materiale de promovare a imaginii Iaşului. O parte a acestora nu a fost predată, oficialii şi funcţionarii CJ fiind acuzaţi că au încercat să acopere neîndeplinirea contractului.

Primul care a ieşit din cauză a fost Alin Aivănoaei, care a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru neglijenţă în serviciu. Conform procurorilor, el nu verificase documentele ce au stat la baza plăţilor către Laser Co.

Cristian Adomniţei a fost condamnat în noiembrie 2020 la 3 ani şi două luni de închisoare, în primă instanţă, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Judecătorii nu au ajuns însă la nicio concluzie cu privire la Victor Chirilă, acuzat de complicitate la fals intelectual şi la abuz în serviciu. Procesul acestuia, aflat încă la prima instanţă, cea a Tribunalului, a avut ieri un nou termen, al 68-lea. În mai bine de patru ani de când analizează dosarul, judecătorii au dispus amânarea cauzei de 58 de ori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.