anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Dosarul “Alexe - Baba”: din suspect, şeful Consiliului Judeţean a devenit inculpat

GALERIE
costel-alexe
  • costel-alexe
- +

Aceeaşi calitate au primit-o şeful Serviciului de Resurse Umane de la CJ şi directorul Şcolii Populare de Arte, în dosarul detaşării ultimului de la cabinetul preşedintelui CJ, unde fusese angajat în aceeaşi zi, la conducerea şcolii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de preşedintele CJ Costel Alexe, şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul aceleiaşi instituţii, Radu Apetrei, şi directorul Şcolii Popularte de Artă „Titel Popovici”, Vlad Baba. Practic, şeful CJ a devenit, din suspect, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în vreme ce ceilalţi doi ar fi complici la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

„Faţă de inculpatul ultim menţionat s-a extins urmărirea penală şi pentru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, toate sub forma instigării”, precizează un comunicat al DNA, care adaugă că toţi trei beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Până acum, ei aveau calitatea de suspecţi în cazul detaşării lui Vlad Baba din poziţia de consilier la cabinetul preşedintelui CJ la conducerea Şcolii de Arte, în condiţiile în care Baba nu ar fi îndeplinit condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii.

„Am fost informat despre noua calitate în dosarul referitor la detaşarea de la Şcoala Populară de Arte «Titel Popovici» Iaşi. Am deplină încredere că justiţia îşi va face datoria şi voi fi la dispoziţia organelor de cercetare pe tot parcursul anchetei pentru că nu am nimic de ascuns, ştiu că am acţionat respectând legea. Activitatea administrativă îşi urmează cursul firesc, după cum se vede”, a replicat Costel Alexe. „Am o activitate intensă la Consiliul Judeţean, iar, în ceea ce mă priveşte, mă voi ocupa cu toată dedicarea de proiectele judeţului, ca şi până acum”, a adăugat preşedintele CJ.

Rămâne însă neclar ce condiţii nu îndeplinea Vlad Baba la momentul detaşării şi la cele două prelungiri în funcţia de director interimar al Şcolii Populare de Arte decise tot la vârful CJ. În schimb, angajarea şi detaşarea decretate în aceeaşi zi de şeful CJ (11 noiembrie 2020) sunt cel puţin suspecte. Asta nu l-a împiedicat pe Costel Alexe să se declare surprins în ziua când DNA a anunţat deschiderea noului dosar penal, cu trei luni în urmă, şi să susţină că nu a încălcat cu nimic Codul Muncii.

Vlad Baba a devenit astă-vară director „plin” al şcolii, în urma unui concurs în care a fost singurul înscris, beneficiind de condiţii stabilite în aşa fel încât să înlăture un posibil alt concurent. Totuşi, comunicatul DNA menţionează doar împrejurările detaşării lui Baba, nu şi participarea lui la concurs. În ceea ce-l priveşte, Vlad Baba ne-a transmis după deschiderea acestui dosar că doreşte să nu facă declaraţii publice.

VEDEȚI ȘI:

Dosarul Alexe-Baba: unde s-a călcat pe bec? Legătura cu chelneriţa de la Ape - AICI

Descindere DNA la CJ și Școala Populară de Arte. Procurorii și jandarmii ar fi în biroul lui Alexe - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.