anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Dosarul „Amanta“, în care inculpat este Nichita, a ajuns ruşinea justiţiei ieşene

GALERIE
nichita samson
  • nichita samson
- +

De 33 de termene, adică din octombrie 2017, procesul se tot amână din cauza expertizei referitoare la prejudiciu.

Continuă bătaia de joc a justiţiei din dosarul în care inculpat este fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita. Judecătorii de la Tribunal au decis acum două zile a 33-a amânare din ultimii 2 ani şi jumătate, din cauza expertizei care ar trebui să stabilească presupusul prejudiciu provocat de Nichita. Situaţia ruşinoasă datează din octombrie 2017, dată de când judecătorul de la Tribunal a dispus pentru prima dată efectuarea unei expertize contabile. Următorul termen de judecată a fost stabilit de Tribunal pentru data de 7 aprilie, când este aşteptat la dosar un supliment de expertiză referitoare la prejudiciu. De menţionat că acest dosar este tărăgănat pe rolul Tribunalului Iaşi încă din 2015.

E vorba de dosarul în care Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă, Adina Samson, operaţiunile desfăşurându-se din bani publici. Pe lista inculpaţilor s-a aflat şi fostul şef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Ştefan Avârvarei, care a recunoscut faptele şi a fost condamnat deja la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ştefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracţiunilor, Nichita obţinând pentru sine foloase nepatrimoniale.

„În perioada 30 ianuarie - 16 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, în aceeaşi calitate, în mod repetat, i-a determinat pe inculpaţii Hliboceanu Liviu Mihai şi Avîrvarei Ştefan, funcţionari publici în cadrul Poliţiei Locale Iaşi, să efectueze verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obţinute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite“, e doar una dintre infracţiunile descrise de DNA în rechizitoriu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.