Dosarul “droguri la galantar”: puștiul patron, în arest la domiciliu. Marfa se vindea cu bon fiscal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dosarul “droguri la galantar”: puștiul patron, în arest la domiciliu. Marfa se vindea cu bon fiscal

GALERIE
magazin droguri
  • magazin droguri
- +

Un tânăr de 26 de ani originar din Huşi, judeţul Vaslui, administra magazinul de pe strada Sf. Lazăr unde se vindeau substanţe derivate din canabis. Reţinut în primă fază, el a fost eliberat sâmbătă seara

Octav Filip a înfiinţat firma Low Supply SRL în luna iunie a acestui an, alegând la Registrul Comerţului CAEN-ul “comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”.

În realitate, el comercializa substanţe derivate din canabis despre care spunea că sunt legale, deoarece sunt prelucrate şi au o concentraţie de tetrahidrocanabinol (THC) de sub 0,2%, cât să nu fie halucinogene. Modul în care a interpretat Filip reglementările europene în domeniu i-au adus însă probleme cu legea.

Pe 13 octombrie, un poliţist de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) a mers la magazinul de pe strada Sf. Lazăr şi a achiziţionat un flacon cu flori de cânepă. În aceeaşi zi, produsul a fost analizat şi anchetatorii au aflat că, din punct de vedere chimic, ceea ce cumpărase investigatorul era substanţă psihotropă.  „Proba înaintată este constituită din 2,15 grame canabis şi s-au pus în evidenţă, pe lângă tetrahidrocannabinol – compus psihotrop, şi o serie de alţi compuşi, printre care şi cannabidiol (CBD)”, a fost rezultatul primit de procurori.

Două zile mai târziu, un alt investigator a cumpărat alte două pliculeţe de la magazinul lui Octav Filip rezultatul de laborator fiind similar. Ulterior, anchetatorii au descins la magazin şi au ridicat substanţele puse la vânzare.
Potrivit DIICOT, Octav Filip se aproviziona de la o firmă din Oradea care este controlată de un bărbat de 43 de ani pe nume Sebastian David. Atât Filip, cât şi David au fost reţinuţi sâmbătă dimineaţă pentru trafic de droguri, fiind după 24 de ore, plasaţi în arest la domiciliu, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Iaşi.
În instanţă, apărătorii celor doi au încercat să îi convingă pe judecători că activitatea era una legală şi că substanţele vândute erau legale.

„Noi am depus documente justificative şi certificate de analize ale tuturor produselor comercializate din care rezultă că activitatea clienţilor mei este legală, transparentă şi fiscalizată de statul român. Din documentaţia depusă de noi rezultă că produsele comercializate au conţinut de THC de sub 0,2%, astfel încât sunt inofensive, lipsindu-le efectul psihotrop, fiind utilizate în scop medicinal”, a precizat Bogdan Fotea, avocatul lui David. Acesta a mai spus că Sebastian David a mai fost percheziţionat de DIICOT Oradea, în martie, fără să fie pus sub acuzare, până la reţinerea operată de DIICOT Iaşi. „Mă întreb firesc, dacă activitatea clientului meu s-ar putea numi trafic de droguri, cum a fost posibil ca timp de 8 luni de zile D.I.I.C.O.T-ul să îi permită desfăşurarea activităţii în mod neîngrădit şi cum se face că 8 luni activitatea sa nu a avut nicio valenţă infracţională şi acum brusc a devenit infracţiune”, a mai precizat Bogdan Fotea. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.