anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Dosarul „Droguri pentru colegiile de elită ale Iaşului”: Los Angeles, Mc Donald’s şi Barcelona ajuns la Curtea de Apel

GALERIE
dosar, barcelona, los angeles
  • dosar, barcelona, los angeles
- +

Procesul traficanţilor de etnobotanice de pe Sărărie s-a reluat în faţa Curţii de Apel. Atât traficanţii, a căror clientelă era din rândul liceenilor de la colegiile din Copou, cât şi procurorii au declarat apel împotriva sentinţei pronunţate de Tribunal, primul termen desfăşurându-se ieri. Magistraţii au stabilit ca termen de pronunţare data de 24 august.

Un număr de 11 ieşeni au fost trimişi în judecată în urmă cu un an pentru faptul că transformaseră o casă de pe Sărărie într-un „adevărat magazin de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, după cum au notat procurorii. Activitatea clanului condus de Los Angeles, Mc Donald’s, Marcelone şi Barcelona Balan s-a desfăşurat începând cu aprilie 2020, când fuseseră aduse din Olanda candităţi importante de substanţe halucinogene. Până în noiembrie, fuseseră comandate 2,8 kg de substanţă activă. Aceasta era dizolvată în acetonă şi alcool de 96°, cu lichidul rezultat fiind stropite diverse resturi vegetale mărunţite de genul ceaiului sau condimentelor. Frunzele erau puse la uscat sau uscate forţat, iar produsul final era vândut consumatorilor contra sumei de 10 lei doza de 0,2 grame sau de 30 de lei gramul. Clienţii, oameni ai străzii, dar şi liceeni, se aprovizionau direct de la locuinţa traficanţilor. De multe ori, trecătorii vedeau câte un client prăbuşit pe trotuar sub efectul halucinogenelor, la doar câţiva paşi de poarta pe care abia ieşise.

Tribunalul s-a pronunţat pe 27 mai. Los Angeles Balan a fost condamnat la 4 ani de închisoare, Ionuţ Hoţoi, la 4 ani şi 7 luni, Mc Donald’s Balan – la 3 ani şi 3 luni, iar Gheorghe Fecioru la 2 ani şi 11 luni de închisoare. Ceilalţi acuzaţi au primit sentinţe cuprinse între 1 an şi 6 luni de închisoare şi 3 ani şi 4 luni, dar cu suspendarea executării pe diverse termene de încercare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.