Dosarul cunoscutei executoare Mereuţă a ajuns la Înalta Curte: a oferit gratis proprietatea unui executat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Dosarul cunoscutei executoare Mereuţă a ajuns la Înalta Curte: a oferit gratis proprietatea unui executat

GALERIE
executor judecatoresc Iasi Lacramioara Mereuta
  • executor judecatoresc Iasi Lacramioara Mereuta
- +

Lăcrămioara Mereuţă a fost condamnată în acest dosar, nedefinitiv însă, la 2 ani şi opt luni de închisoare, pedeapsă suspendată. Acuzaţiile: îndeplinire frauduloasă a obligaţiilor de executor în cazul unui ieşean ce nu a mai putut rambursa creditul pentru casă.

 

La aproape 7 ani de la comiterea faptelor, un dosar de abuz în serviciu şi fals intelectual se apropie de final. Pe masa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află dosarul în care executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă trebuie să răspundă pentru faptul că a vândut bunurile unui ieşean la un preţ subevaluat, în condiţii ilegale. Anul trecut, Mereuţă a fost condamnată cu suspendare de Curtea de Apel ieşeană, dar păgubitul a atacat sentinţa.

În 2008, V.D. încheiase un credit de nevoie personale, pentru care patru ani mai târziu s-a cerut executarea silită. Suma vizată era de aproximativ 71.000 lei. A fost făcută evaluarea unui imobil în vederea scoaterii la licitaţie. La pachet cu acesta a fost vândut însă şi un al doilea imobil, construit pe un teren concesionat de V.D. Practic, în locul unui singur imobil, pe care a plătit 96.000 lei, cumpărătorul a primit, abuziv, două. “Este de necontestat faptul că inculpata, în calitate de executor judecătoresc, a încălcat multiple dispoziţii legale care reglementează procedura executării silite, fără a exista vreo justificare în acest sens, îndeplinind în mod defectuos executarea silită imobiliară declanşată împotriva debitorului şi cauzându-i acestuia o pagubă constând în vânzarea în mod nelegal a construcţiei edificate pe terenul de 40,95 mp, pe care îl avea în concesiune, fără ca adjudecatarul să achite vreun preţ, deşi această din urmă construcţie nu a fost cuprinsă în publicaţia de vânzare emisă de executor şi nu a fost supusă evaluării”, au consemnat magistraţii Curţii de Apel.

Cititi si: Cum a scăpat un om de afaceri de un executor judecătoresc. O sentinţă care a torpilat vânzarea vilei lui Şorănescu

Aceştia au condamnat-o pe Mereuţă la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu şi 1 an pentru fals intelectual. Prin contopirea celor două pedepse, a rezultat o condamnare totală la 3 ani de închisoare, pe care magistraţii au suspendat-o pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În plus, Mereuţă a fost condamnată la plata a 10.000 de euro către V.D., cu titlu de daune morale, şi a încă 7.000 de lei, cheltuieli judiciare. Sentinţa a fost atacată în faţa ÎCCJ atât de Mereuţă, cât şi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel şi de partea civilă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.