Dosarul "sex în Primărie" se tot judecă de ani buni: minorele au îmbătrânit între timp
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Dosarul "sex în Primărie" se tot judecă de ani buni: minorele au îmbătrânit între timp

GALERIE
Damian Butnariu, sex
  • Damian Butnariu, sex
- +

Ultimele 12 termene au fost numai amânări din diverse motive

Dosarul de trafic de minori, viol şi pornografie infantilă în care apare numele primarului din Mogoşeşti-Siret a fost tergiversat într-atât, încât victimele şi martorii s-au plictisit să se mai prezinte. Procesul vizează judecarea a trei proxeneţi care au exploatat, în perioada 2007-2009, un număr de 9 tinere din zona Paşcaniului, majoritatea minore, forţându-le să se prostitueze în folosul lor. Două dintre victime au fost obligate să întreţină relaţii sexuale orale şi normale cu primarul Damian Butnaru în chiar sediul Primăriei Mogoşeşti-Siret.

Citește și: Primarul care a recunoscut că a făcut sex cu două minore în Primărie a fost exclus din PNL

Cazul în care au fost judecaţi fiul unui fost poliţist din Paşcani, Constantin Cojocaru, Andrei Afloarei, Adrian Buduroi şi A.E.A., minoră la data comiterii faptelor, a ajuns în faţa instanţei abia în 2015. Dezbaterile au durat patru ani, prima sentinţă fiind dată în mai 2019. Minora care făcea parte din grup şi care se ocupa cu racolarea fetelor, a fost achitată întrucât faptele sale se prescriseseră. Ceilalţi trei proxeneţi au fost condamnaţi la închisoare pe termene cuprinse între 9 şi 15 ani.

Sentinţa Tribunalului a fost atacată atât de inculpaţi, cât şi de procurori, primul termen în faţa Curţii de Apel având loc în martie anul trecut. Cauza a fost amânată din cauza stării de urgenţă şi pentru a permite inculpaţilor să-şi angajeze avocaţi. De atunci încoace au avut loc 12 termene, toate fiind amânări, din diverse motive. Fie avocaţii au avut nevoie de timp pentru a-şi pregăti apărarea, fie s-a mai acordat un termen pentru depunerea motivelor de apel, fie magistraţii şi-au acordat un termen pentru a studia cererile depuse de inculpaţi. De la 1 octombrie, au început amânările motivate de absenţe. Întâi s-a acordat o amânare pentru continuarea cercetării judecătoreşti şi pentru convocarea martorilor şi victimelor. Pentru a nu se pierde timp sau, în termeni juridici, "pentru celeritate", instanţa a dispus convocarea unor martori cu mandate de aducere. Celeritatea a rămas însă doar la stadiul de bune intenţii, pentru că următorul termen, cel de pe 14 octombrie avea să fie tot o amânare, din aceleaşi motive.

Citește și: Plângere penală pe numele primarului din Iaşi care a făcut sex cu minore

 

oar numele martorilor citaţi cu mandat de aducere erau altele. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la termenul din 30 octombrie, iar din noiembrie încoace, instanţa nu a mai putut decât să constate că victimele şi martorii lipsesc şi să ceară convocarea lor cu mandate de aducere. Ultimul termen a avut loc ieri, când magistraţii Curţii de Apel au repetat fraza folosită deja de mai multe ori, schimbând doar data şi ora: "Amână judecarea cauzei la data de 17.05.2021 ora 13.00, pentru când revine cu mandat de aducere pe numele persoanei vătămate şi martorilor a căror audiere s-a dispus". 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.