anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Dotări în şcoli: mouse prins cu pătura în colţul laboratorului de informatică!

GALERIE
Patratel VINERI, 10 septembrie 2021 - 1Patratel VINERI, 10 septembrie 2021 - 2
 • Patratel VINERI, 10 septembrie 2021 - 1
 • Patratel VINERI, 10 septembrie 2021 - 2
- +

* Deşi unii se întreabă la ce mai foloseşte învăţătura în zilele noastre, nu putem trece cu vederea faptul că luni începe un nou an şcolar; în ultimul sfârşit de săptămână din vacanţa mare venim cu informaţii proaspete din teren:

* Elevii şcolii din Consumatori vor învăţa în clase cu pereţii mucegăiţi şi cu şobolani în pod, dar se dau şmecheri în faţa colegilor lor din Mahmuri, care vor învăţa în clase cu pereţii găuriţi şi fără pod. Ei sunt fericiţi că în laboratoarele de biologie, chimie şi fizică ale şcolii lor dulapurile sunt goale, fără materiale didactice, deoarece în şcoala din Mahmuri, în laboratoare, nu mai există dulapuri de anul trecut, de când au fost sparte cu topoarele şi puse pe foc. Elevii din Consumatori se laudă şi că, în acest an şcolar, se vor aşeza în bănci vechi, putrede, din care ies vârfuri de cuie ruginite: spre deosebire de ei, cei din Mahmuri se vor aşeza direct pe pământ, deoarece băncile şi duşumelele din clase au fost puse pe foc, în sobe, cu doi ani în urmă! Şi elevii din Mahmuri s-au dat niţel şmecheri în faţa celor din Puturoşi, care nici măcar sobe nu au în şcoala lor.

* Directorul şcolii din Acarieni a cerut încă din vară fonduri pentru achiziţionarea unor table de scris (nu ceva foarte modern, doar table clasice, negre sau verzi, cum vezi prin mai toate şcolile); deşi fondurile n-au venit, el a reuşit să se descurce cu forţe şi mijloace proprii: mai exact, a descoperit că profesorii pot scrie nu doar cu creta pe tablele negre sau verzi, ci şi cu degetul, pe pereţii claselor, care şi ei sunt negri ori verzi de la murdărie sau igrasie. El este bucuros şi că toţi elevii vor avea în acest an şcolar tablete, adică bucăţi de tablă (zincată) cât un caiet studenţesc, pe care se poate scrie uşor cu un ciob de cărămidă.

* Şi directorul şcolii din Anemici a cerut fonduri pentru laboratorul de informatică; mai exact, a cerut bani să cumpere măcar un mouse pentru calculatorul de pe catedră; a primit în schimb sfatul "Prindeţi voi cu pătura ori cu basca, în colţul clasei, un mouse sau câţi vă mai trebuie, mai mici sau mai mari, că doar e plină şcoala!".

* Unitatea de învăţământ gimnazial din Nehaliţi a avut mai mult noroc, deoarece, prin grija unor sponsori de bine, a primit materiale didactice; din păcate, borcanul cel mai mare, cu o caracatiţă conservată în formol, pentru laboratorul de biologie, a fost golit într-o noapte. Nu se ştie cine a furat caracatiţa şi formolul, dar este bănuit un sătean, care a organizat în curte, de ziua lui, petrecere cu fructe de mare şi băuturi spirtoase.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.