Două autobuze puse special pentru cei care vor parcurge „Traseul universitar“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Două autobuze puse special pentru cei care vor parcurge „Traseul universitar“

GALERIE
uaic
  • uaic
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a anunţat paleta de evenimente pe care le desfăşura în perioada 21 - 25 aprilie, în cadrul proiectului „Iaşi, oraşul studenţiei tale“, desfăşurat la comun cu toate celelalte patru universităţi de stat din Iaşi - Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie, cea de Agronomie şi cea de Arte.

UAIC le-a pregătit tinerilor acţiuni interactive la facultăţi, vizite în laboratoare, cursuri deschise din toate domeniile, jocuri sporturi, tururi ghidate şi mai mul­te prezentări ale ofertei academice sau workshopuri de orientare în carieră.

„Zilele porţilor deschise le propune elevilor o modalitate directă şi interactivă de a face cunoştinţă cu viaţa de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. Fiecare facultate va participa cu un stand la Salonul Ofertelor Educaţionale, care se va desfăşura zilnic între 21 şi 25 aprilie, în Sala Paşilor Pierduţi, de la 10.00 la 14.00. Aici vor fi prezenţi studenţi şi profesori de la cele 15 facultăţi ale UAIC, care le vor putea răspunde elevilor la întrebărilor lor despre facultate“, au precizat reprezentanţii universităţii.

Grupurile organizate se pot înscrie online, pe site-ul oficial al universităţii, unde există evenimente din oră în oră organizate.

În cadrul proiectului „Iaşi, oraşul studenţiei tale“, grupurile organizate de elevi care vor dori să viziteze centrul universitar ieşean vor putea să circule gratuit prin Iaşi pe „Traseul universitar“

La fiecare 70 - 90 de minute, din zona Gării Mari din Iaşi vor pleca două autobuze colate cu identitatea vizuală a evenimentului, care vor avea opriri în staţii predefinite şi semnalate corespunzător în apropierea fiecărei instituţii de învăţământ superior. În fiecare staţie, studenţi voluntari ai celor cinci universităţi de stat din Iaşi îi vor îndruma pe elevi către sediile principale ale instituţiilor de învăţământ superior. La gară va fi instalat un punct de informare, de unde vor porni toate grupurile de elevi, unde vor primi o broşură şi o hartă a traseului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.