anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Două cărţi de colorat în care apar imagini cu Hitler au fost retrase din librăriile din Belgia şi Olanda

GALERIE
hitler_coloring_book_kruidvat
 • hitler_coloring_book_kruidvat
- +

O imagine care îl prezintă pe Adolf Hitler făcând salutul nazist a fost inclusă în două cărţi de colorat care se adresează copiilor preşcolari din Belgia şi Olanda. Editura olandeză care a publicat aceste volume le-a retras imediat de la vânzare, însă eroarea comisă a generat deja un val de indignare pe reţelele de socializare, informează Le Figaro. 

Desenul în cauză, care îl arată pe Hitler în uniformă militară, cu svastică şi făcând salutul nazist, s-a strecurat ”din greşeală” în două cărţi de colorat pentru copiii din Belgia şi Olanda. Eroarea este cu atât mai surprinzătoare, cu cât tematicile abordate în cele două volume erau fotbalul respectiv clădirile istorice.

Lanţul olandez de magazine Kruidvat, care a comercializat cărţile, a dezvăluit pentru AFP că le-a retras de la vânzare. ”În ciuda diverselor controale în privinţa conţinuturilor, imaginea în cauză s-a strecurat, din păcate, în cărţile de colorat”, au transmis reprezentanţii editurii care a tipărit cele două volume.

Reacţiile nu au întârziat să apară în special pe reţelele de socializare. „Foarte simpatică noua carte de colorat a voastră!”, a reacţionat, cu indignare, unul dintre internauţi, publicând pe contul de Twitter al lanţului de magazine Kruidvat o fotografie cu desenul în cauză.

Kruidvat i-a asigurat pe clienţii săi că a demarat o anchetă pentru a afla modul în care desenul cu dictatorul nazist a ajuns în cele două cărţi pentru copii. Potrivit BBC, volumele au fost concepute în India şi nu este cunoscut deocamdată motivul pentru care Hitler a fost inclus în cele două cărţi.

„Bănuim că persoane care a creat cărţile de colorat a selectat câţiva oameni celebri, iar Adolf Hitler s-a numărat, din păcate, printre ei. Poate că nu l-a recunoscut”, a spus purtătorul de cuvânt al editurii belgiene Trifora. Unul dintre volume, ”Kleuren op Code”, includea desene reprezentând personalităţi istorice, precum Nelson Mandela, Albert Einstein şi Abraham Lincoln. Lanţul de magazine Kruidvat a prezentat scuze publice pentru acest incident şi a anunţat că îi va despăgubi pe clienţii care au cumpărat volumele.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.