Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa

Două cepe degerate au blocat tot Iașul! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi_2-02
  • template cover ziarul de iasi_2-02
- +

Ce blestem pe orașul Iași, ca în vremea unei coaliții-mamut, cu o guvernare pe care n-o mai poate atinge nimic, principalii doi pioni politici și administrativi ai județului, primarul municipiului, Mihai Chirica, și președintele CJ, Costel Alexe, să nu facă nici cât două cepe degerate în fața Guvernului. 

Într-o țară ultra centralizată, unde puterea de decizie este concentrată în birourile de la Palatul Victoria sau la sediile din București ale partidelor, contează enorm să ai la nivel local oameni influenți „la centru“. Ai noștri au rămas influenți cel mult peste personalul din Casa Pătrată sau Palatul Roznovanu. Sau poate nici măcar acolo.

Confruntați cu trimiteri în judecată sau dosare penale cărora nici măcar versurile de manele n-ar mai putea să le țină numărul, Primarul Iașului și Președintele de CJ sunt niște evitați. Nici un oficial de rang înalt nu mai vrea să dea ochii cu ei la Iași, nimeni nu-i mai primește în nici un birou din Capitală, unde se împart fonduri și unde se trasează direcțiile de dezvoltare. Doi penali în fața justiției, doi impotenți în jocul politic. Până când Justiția își va spune cuvântul, vom sta blocați cu ei, pentru că s-au proptit neclintiți în geamurile prin care îi privesc pe ieșeni cu un dispreț regal. 

Unul a transformat Iașul într-un bazar de construcții hidoase, într-un oraș care se sugrumă de traficul infernal și peste care duhnește o mafie rapace. Celălalt s-a folosit de funcțiile publice ca să-și rezolve cu posturi neamurile, să-și acopere casa cu tablă primită șpagă și să-și sape în grădină puțuri cu oameni plătiți de noi ca să ne apere de inundații. Două caricaturi medievale, doi fanarioți fără haz, doi baroni îmbogățiți din banii cetățenilor simpli.

Nimic din tot ce s-a întâmplat astăzi nu este o surpriză, lucrurile s-au petrecut exact așa cum spun de atâția ani! Eu nu m-am schimbat în nici un fel în ultimii 6 ani: am luptat cu hoțiile lor, cu abuzurile lor și am ținut partea ieșenilor năpăstuiți. Nici Chirica și Alexe nu s-au schimbat cu nimic, doar că, din păcate, abia azi, când sunt bine-mersi în funcții, îi văd și ieșenii în toată goliciunea și hoția lor. Pentru anii pe care ni-i fură din viață, e mult prea târziu. Pentru copiii noștri și viitorul orașului și al județului, încă mai e vreme. Hoția nu poate fi reparată decât cu cinste. Subdezvoltarea cu dezvoltare accelerată. Sărăcia cu un mediu de afaceri local solid, cu antreprenori care să fie ajutați să fie egalii firmelor multinaționale. 

La Iași întotdeauna s-a scris istorie. Am credința că vom reuși încă o dată! Să scăpăm de acești doi penali și să repunem Iașul pe harta unei Românii oneste, civilizate și dezvoltate.


Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri