anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Două cepe degerate au blocat tot Iașul! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi_2-02
 • template cover ziarul de iasi_2-02
- +

Ce blestem pe orașul Iași, ca în vremea unei coaliții-mamut, cu o guvernare pe care n-o mai poate atinge nimic, principalii doi pioni politici și administrativi ai județului, primarul municipiului, Mihai Chirica, și președintele CJ, Costel Alexe, să nu facă nici cât două cepe degerate în fața Guvernului. 

Într-o țară ultra centralizată, unde puterea de decizie este concentrată în birourile de la Palatul Victoria sau la sediile din București ale partidelor, contează enorm să ai la nivel local oameni influenți „la centru“. Ai noștri au rămas influenți cel mult peste personalul din Casa Pătrată sau Palatul Roznovanu. Sau poate nici măcar acolo.

Confruntați cu trimiteri în judecată sau dosare penale cărora nici măcar versurile de manele n-ar mai putea să le țină numărul, Primarul Iașului și Președintele de CJ sunt niște evitați. Nici un oficial de rang înalt nu mai vrea să dea ochii cu ei la Iași, nimeni nu-i mai primește în nici un birou din Capitală, unde se împart fonduri și unde se trasează direcțiile de dezvoltare. Doi penali în fața justiției, doi impotenți în jocul politic. Până când Justiția își va spune cuvântul, vom sta blocați cu ei, pentru că s-au proptit neclintiți în geamurile prin care îi privesc pe ieșeni cu un dispreț regal. 

Unul a transformat Iașul într-un bazar de construcții hidoase, într-un oraș care se sugrumă de traficul infernal și peste care duhnește o mafie rapace. Celălalt s-a folosit de funcțiile publice ca să-și rezolve cu posturi neamurile, să-și acopere casa cu tablă primită șpagă și să-și sape în grădină puțuri cu oameni plătiți de noi ca să ne apere de inundații. Două caricaturi medievale, doi fanarioți fără haz, doi baroni îmbogățiți din banii cetățenilor simpli.

Nimic din tot ce s-a întâmplat astăzi nu este o surpriză, lucrurile s-au petrecut exact așa cum spun de atâția ani! Eu nu m-am schimbat în nici un fel în ultimii 6 ani: am luptat cu hoțiile lor, cu abuzurile lor și am ținut partea ieșenilor năpăstuiți. Nici Chirica și Alexe nu s-au schimbat cu nimic, doar că, din păcate, abia azi, când sunt bine-mersi în funcții, îi văd și ieșenii în toată goliciunea și hoția lor. Pentru anii pe care ni-i fură din viață, e mult prea târziu. Pentru copiii noștri și viitorul orașului și al județului, încă mai e vreme. Hoția nu poate fi reparată decât cu cinste. Subdezvoltarea cu dezvoltare accelerată. Sărăcia cu un mediu de afaceri local solid, cu antreprenori care să fie ajutați să fie egalii firmelor multinaționale. 

La Iași întotdeauna s-a scris istorie. Am credința că vom reuși încă o dată! Să scăpăm de acești doi penali și să repunem Iașul pe harta unei Românii oneste, civilizate și dezvoltate.


Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.