Două demoazele de bine de la Iaşi pentru liniştea noastră, servite de Securilă şi Mov Vilă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Două demoazele de bine de la Iaşi pentru liniştea noastră, servite de Securilă şi Mov Vilă

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că absolut nimic nu e întâmplător pe lumea asta, dar mai ales în zona pilăraiei politice, iacătă ce am aflat ieri, de la unii amici de la Bucale, în privinţa celui mai mediatizat scandal al uichendului trecut, stimaţi telespectatori! 

D-un par egzamplu, că directoarea care a angajat-o pe cântăreaţa fotomodel de la Iaşi ca expert pe spitalele regionale la Ministerul Sănătăţii este tot o pupilă cu figură angelică, dar de data asta nu din trupa pemepistă a dipotatului deştept Grămadă, zis şi Mov Vilă, ci din trupa lui Voiculescu Securilă. Şi, ca să vezi, pupila asta a ajuns recent mare directoare în Ministerul Sănătăţii, responsabilă tot cu spitalele regionale, şi, culmea, e tot din Iaşi.

Este vorba de o fostă tânără dar focoasă şi absolut necunoscută farmacistă pe la Spitalul de Copii, demoazel Laura Gafton pe numele ei, care a fost luată la Bucureşti pe vremea când şef al ei la Iaşi era fostul director de spital Terinte, membru de partid şi el în trupa lui Securilă.

Amici din Bucureşti ne spun însă că de Laura Gafton nu s-a mai auzit nimic din 2012 până prin 2018, când a fost adusă să lucreze la Cejăul ieşean pe aceeaşi filieră de partid şi de stat, în afară de faptul că, în 2013, omoară o femeie pe şosea într-o vineri seară, în timp ce conducea grăbită spre Iaşi. Aşadar, staţi liniştiţi, stimaţi telespectatori, că e de bine: sănătatea ni se află pe mâini bune...

Nea Măricel şi tractoraşul

Una scurtă dar vioaie şi din politichia locală, dar tot despre conexiunile acesteia cu Capitala., că aşa se întâmplă în an electoral cu aceste legături Cică nea Măricel de la partidoiul ieşean nu mai are altă şansă de salvare politică şi pentru anul viitor decât să câştige localele, ca şef al Cejăului.

Asta pentru că, zic gurile rele, noul lui protector, după ce l-a abandonat pe Ionel “Ciorăpel”, adicătelea tractoristul oltean Stănescu, s-ar fi certat urât tare cu Ciolacu, iar acesta din urmă vrea să-l abandoneze cu toată tabăra lui de influenţă din teritoriu, din care face parte inclusiv şeful de la Iaşi al partidoiului, inclusiv Firea în caz de pierdere a alegerilor, Ciolacu urmând a face echipă de conducere în partidoi cu gruparea ardeleană, sociologul Dâncu urmând a juca un rol important în vopsirea partidului într-un roşu european, de social-democraţie modernă. Variantă în care, dacă nea Măricel pierde, e cam clar...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.